Schönstattske Marijine sestre slave oblačenje – osam novakinja – 21. studenoga 2021.

Schönstattske Marijine sestre slave oblačenje – osam novakinja – 21. studenoga 2021.

 

Draga Schönstattska obitelji u Hrvatskoj, srdačno Vas sve pozivamo na sudjelovanje u bdijenju i slavlju oblačenja u Schönstattu. Tehnika nam to omogućuje. Osam mladih žena iz mnogih dijelova svijeta će u nedjelju 21. studenoga 2021. svojim oblačenjem i primanjem u novicijat zajednice Schönstattskih Marijinih sestara učiniti važan korak na putu svoga poziva.


Neka moj život bude veliki Magnificat
Slavlje oblačenja Schönstattskih Marijinih sestara
21. studenoga 2021.

Osam mladih žena iz mnogih dijelova svijeta će u nedjelju 21. studenoga 2021. svojim oblačenjem i primanjem u novicijat zajednice Schönstattskih Marijinih sestara učiniti važan korak na putu svoga poziva. Slavlje, na kojem će zbog propisa o koroni izravno sudjelovanje biti moguće samo za ograničeni broj gostiju, započinje bdijenjem 20. studenoga. Svečano bogoslužje sa slavljem oblačenja započinje u 11.30 sati u Crkvi klanjanja na brdu Schönstatt. Bdijenje i slavlje oblačenja prenosit će se uživo.


Neka moj život bude veliki Magnificat

„U ovom posebnom vremenu božanska Providnost nas je iz svih dijelova svijeta dovela u Schönstatt, da svoj put započnemo u zajednici Schönstattskih Marijinih sestara.“ Svoje slavlje novakinje su obilježile riječima oca Kentenicha „ Neka moj život bude veliki Magnificat“. „Jer pogleda na neznatnost službenice svoje“ (Lk 1,48) – stoji dalje. Kao Marija želimo žarkom ljubavlju odgovoriti DA na Gospodnov poziv i s radošću pjevati svoj hvalospjev djelovanju Božjem u našem životu.“ Novakinje tim povodom mole za molitvu: „Pratite nas gdje god da ste i pjevajte s nama taj Magnificat.“


Prijenos uživo

Bdijenje večer prije i slavlje obačenja prenosit će se uživo.

  • Bdijenje večer prije i slavlje obačenja prenosit će se uživo.
  • Bdijenje:
    20.11.2021., 19.15 sati: https://bit.ly/3tGPBwQ 

• Oblačenje:
21.11.2021., 11.20 sati: https://bit.ly/3k9e6Q3

11.20 h Ulazak novakinja iz kuće novicijata u Crkvu klanjanja na brdu Schönstatt

11.30 h Svečano bogoslužje sa slavljem oblačenja, nakon toga čestitanje novakinjama na trgu ispred crkve


Draga Schönstattska obitelji u Hrvatskoj,
srdačno Vas sve pozivamo na sudjelovanje u bdijenju i slavlju oblačenja ovdje u Schönstattu. Tehnika nam to omogućuje. Sigurno se svi molimo da milosti ovoga slavlja dosegnu i mnoge djevojke u Hrvatskoj pa da jednom također dođe vrijeme da netko iz naše zemlje bude pozvan i odvaži se na taj korak.
Srdačan pozdrav, Vaša s. M. Ramona

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.