S tobom je život više, Marijo – 100 godina žena u Schönstattu

S tobom je život više, Marijo – 100 godina žena u Schönstattu

 

Međunarodna schönstattska zajednica žena slavila je jubilej 100. godišnjice njihova početka djelovanja u pokretu. Kod Prasvetišta tome su posvetile tjedan aktivnosti, događaja formacije, apostolata i edukativnih razgovora, koji su kulminirali krunidbom Majke Triput Divne Schönstattske, a emitiran je uživo u više od 20 zemalja.

Od 1920. žene su aktivno sudjelovale u Schönstattskom pokretu u svim dijelovima svijeta. Svojim talentima i darovima doprinosile su izgradnji novih svetišta i širenju pokreta na svim kontinentima.

Prošlo je 100 godina otkako su žene na herojskom putovanju rekle svoje dobrovoljno DA te nastavile s apostolskim radom iz svakog svetišta i trajnim doprinosima milosnom kapitalu. Više od 50 članica Schönstattske lige žena odlučilo je sudjelovati u ovoj međunarodnoj proslavi u Prasvetištu u Vallendaru. Među njima su bile žene iz pokreta Njemačke, Poljske, Čilea, Argentine, Ekvadora, Brazila, Češke, Španjolske i Meksika.

Ula Cyganik, mlada stručnjakinja, izrazila je važnost aktivnosti i sudjelovanja u ovome vremenu:

„Sudjelovanje u jubileju za mene je bilo vrlo posebno vrijeme. Nadam se da će sljedeće godine biti moguće da se međunarodni susret ostvari uživ te prigodno proslavi jubilej. Naše slavlje započelo je prije 9 mjeseci kada smo pozvale žene iz Lige žena cijelog svijeta na okupljanje i zajedničku molitvu devetnice. Ova devetnica i priprema za krunidbu izgrađuje nevidljivu vezu – Mrežu kojom smo sve međusobno povezane. Ovaj vikend je bio vrhunac procesa rasta. To vrijeme, kao i ovaj vikend, bilo je bujica milosti koju nam je darovala Gospa za sve ove godine doprinosa milosnom kapitalu.“

„Do unazad mjesec dana nismo bile sigurne hoćemo li biti u mogućnosti obilježiti ovaj jubilej zbog coronavirusa, ali ipak smo uspjele ujediniti žene cijelog svijeta kako bi ga proslavile s nama tijekom vikenda. Kao naš poklon Gospi, da joj zahvalimo za sve ove godine, okrunile smo ju za Kraljicu žena u cijelom svijetu, a naša je zadaća biti njena zrcalna slika u svijetu. Moj osobni vrhunac vikenda je bio kada je p. Antonio stavio naše potpise u Tabernakul te nas time simbolično smjestio tik uz Sveti Sakrament. I od tog trenutka ponovno je započelo naše putovanje kao kraljičine djece.“

Die internationale Gemeinschaft nahm an den Gesprächen, Messen und Feiern per Streaming über die Webcam teil. Unter erfolgreicher Koordination durch das Frauenteam und Sr Marion und Sr Rita wurden die Inhalte der Aktivitäten und Veranstaltungen unter den virtuellen Teilnehmerinnen in Spanisch, Portugiesisch, Deutsch und Englisch ausgetauscht.

Unter dem Motto: “Mit DIR ist LEBEN mehr, Maria” fand schließlich die Krönungsfeier der Königin von Schönstatt aus Dankbarkeit für diese ersten 100 Jahre statt.

Međunarodna zajednica je bila prisutna svojim sudjelovanjem u razgovorima, misama i ceremonijama streamingom putem web kamere. Uspješnom koordinacijom ženskog tima, sestre Marion i sestre Rite, sadržaji aktivnosti i događanja podijeljeni su virtualnim sudionicama na španjolskom, portugalskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Naposlijetku, pod temom: „S tobom je život više, Marijo“, ceremonija krunidbe Schönstattske Kraljice održana je u znak zahvalnosti Mariji za tih prvih 100 godina.

Izvor: www.schoenstatt.com

S engleskog jezika prevela i obradila: Roberta Andonov

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.