S Gospom za zdravlje

S Gospom za zdravlje

 

Lokalna zajednica Đakovo hodočastila je u naše Svetište u Ivanovcima u srijedu, 21.11.2018., na dan kada Crkva slavi prikazanje BDM – Gospu od zdravlja.

Na dolasku sjaji naša kapelica (završeno je bilo osvjetljenje oko nje). U mraku je izgledalo kao da se podiže prema nebu! Tako nas je pozdravila! Već na dolasku sretni i znatiželjni, žurili smo ući. Sve je bilo lijepo i kompletno, naš namještaj je tu, također i kip sv. Josipa…

S nama su bili i naši svećenici vlč. Tomislav Ćorluka i vlč. Stjepan Starešina. Crkva je danas slavila Gospu od zdravlja.

Vlč. Tomislav predvodio je sv. Misu i u propovjedi za nas, koji o tom blagdanu nismo puno znali, te nam pojasnio kako je to bio dan kada je BDM bila prikazana u hramu. Njezini roditelji sv. Joakim i sv. Ana prvi puta od njezina rođenja nosili su je baš ondje.

U Crkvi postoje zapisi o tome, ali nosio je ime – Gospa od zdravlja. Mnoge crkve uzele su taj naziv, a najpoznatija među njima je ona u Veneciji: Santa Maria della Salute.

I mi schoenstattovci molili smo ovu večer Gospu za zdravlje svih nas, naših članova, naših obitelji, cijelog svijeta. Poslije sv. Mise zahvalili smo i molili Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu za zdravlje, ne samo za zdravlje tijela, nego i duše, za naše zajednice i cijelu HŠO. Molitvom i pjesmom zahvalili smo i za „kako je lijepo ovdje biti“. Kako je lijepo ovo mjesto, hvala što ga imamo, hvala za zajedništvo, strpljivost, povezanost, razumijevanje, povjerenje, ljubav. Sretni i ispunjeni morali smo ipak na put. Hvala našim svećenicima što svaki naš susret možemo slaviti i sv. Misu te se pokloniti Isusu. Hvala našoj Majci i Kraljici što je imamo ovdje, što nas čeka raširenih ruku i sretna što smo opet tu. Hvala Ti Bože još jednom za sve, za dom naše Majke Marije u Slavoniji koji smo toliko čekali. Do sljedećeg puta, pozdravljamo Te i prati nas sve svojim pogledom te blagoslovi sve naše staze.

Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.