Rast povjerenja u beskonačnost.

Rast povjerenja u beskonačnost.

 

Ovaj duhovni poticaj kao i sve ostale duhovne poticaje možete pročitati na našoj schönstattskoj web stranici u rubrici U školi oca Kentenicha, kliknite OVDJE.


Rast povjerenja u beskonačnost.

Postoje u našem životu dani povezani s određenim svečanim raspoloženjem. Tih dana naše su oči jasnije, naše srce toplije kuca, obuzima nas osjećaj velikog iščekivanja. To su dani koji imaju veliki utjecaj na naš život.

Pomislimo samo kako nam je pri duši kada začujemo božićna ili uskrsna zvona; osjećamo se potpuno drugačije nego običnim danima.

Tim danima postupno se pridružuje i svaki 18. dan u mjesecu. Taj 18. dan za  nas označava Dan saveza, odnosno dan kada smo sklopili savez ljubavi s našomTriput Divnom Majkom i Pobjednicom Schönstattskom.

Dakle, nismo savez sklopili samo jednom, ne; svakog 18. u mjesecu mi ga obnavljamo. Znamo što znači Dan saveza.

To je dan koji za nas znači potpunu uzajamnu razmjenu srdaca, potpunu uzajamnu razmjenu dobara i interesa.

A danas želimo i smijemo obnoviti taj uzajamni ugovor. Što to ustvari znači?

Mi obnavljamo uzajamnu razmjenu srdaca. Majka Božja pruža nam svoje srce, a i mi njoj iznova pružamo svoje srce. Ona nam daruje sva dobra koja joj pripadaju; a mi joj uzvraćamo svim svojim dobrima, to jest svime što jesmo i imamo.

A njezini interesi od danas opet trebaju postati našima, kao što su naši interesi njezini …

Tako često, svakog 18. u mjesecu, ovdje na oltaru se nalazi rečenica:

Ništa bez tebe, ništa bez nas! Što to znači: Ništa bez tebe? Da, mogli bismo i preoblikovati tu rečenicu i reći: Sve, pa i ono najveće i najteže, po tebi!

Što to znači? Ono najveće i najteže očekujemo po snazi našeg Saveza ljubavi.

Kolika je uslijed toga snaga izlječenja i snaga djelovanja Majke Božje ili Saveza ljubavi s njom? Ne postoji ništa na svijetu, ništa na nebesima, što ne bismo mogli očekivati po Majci Božjoj i po snazi ovog Saveza ljubavi.

Što, dakle, Majka Božja danas od nas očekuje po ruži? Rast povjerenja do beskonačnosti.

Ali, s druge strane, sjetimo se i riječi: Ništa bez nas! To znači, da možemo i ovako reći: “Sve, Majko Božja, možeš dobiti od nas, sve možeš od nas tražiti.”

Vidite, tako danas očekujemo rast povjerenja u moć i dobrotu Majke Božje i snagu Saveza ljubavi. S druge strane, želimo biti dostojni povjerenja Majke Božje.

 (Aus: Am Montagabend, Bd. 3, Seite 59, Vortrag 18.7.56)

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.