Radosni događaji u Ivanovcima

Radosni događaji u Ivanovcima

 

Prije pozitivne odluke Generalnog prezidija u Schönstattu 03.02.2017. za izgradnju drugog Svetišta u Hrvatskoj, molili smo zajedno devetnicu kod oltara Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Schönstattske u Ivanovcima. Nekako smo očekivali pozitivnu odluku, no ipak smo se iznenadili što naša Nebeska Majka ima u nas toliko povjerenja. Bili smo zaista radosni i spremni odgovoriti pozivu. Povjerila nam je naša Kraljica zadatke koje treba ispuniti. Nakon saznanja da imamo odobrenje za drugo Svetište u Hrvatskoj, zahvaljivali smo opet  zajedno devetnicom ocu Kentenichu koji je, vjerujemo, izmolio ovu milost.

Na spomendan Gospe Lurdske, 11.02. o.g. sastali su se voditelji lokalnih zajednica i odgovorni cijele Slavonije, zahvalili Majci za izabranje i postali svjesni koliko će nam trebati zajedništva kako bi mogli dobro surađivati i tako doprinositi izgradnji unutarnjeg i vanjskog Svetišta. Najteže će biti odgojiti  vlastito srce. Podijelili smo obaveze formirajući  ove timove: građevinski, financijski, organizacijski, molitveno-liturgijski i informativni tim za medije. Svaki tim je izradio vlastiti plan i način rada.

  1. veljače imali smo susret sa sestrom Ramonom, a 03. ožujka sa sestrom Marianom. Bili su to poticaji koji uzdižu, oplemenjuju i učvršćuju zajedništvo.

Od 27.- 31. ožujka pater Christoph nam je održao duhovne vježbe pod nazivom „Kraljice šalji nas – od srca do srca“. Neka nas ovi naslovi ponovo dotaknu i potaknu:

  • Bog Otac vodi Hrvatsku schönstatsku obitelj – i zato i moj osobni život
  • Schönstattsko Svetište kao dar i zadatak
  • Najvažnija forma Svetišta: Svetište srca
  • Isusovo krštenje – Očev glas – upućen i meni
  • Sestra Emilija – „Otac govori svojoj djeci“
  • Kraljica srca: dar i izazov
  • Kraljice šalji nas – od srca do srca

U tih pet dana pokušao nas je pater podsjetiti na staro geslo: „Kraljice šalji nas – od srca do srca“i uvesti nas u novo : „Cor unum in Patre – jedno srce u Ocu“. Rekao je: „Smijemo učiti i postati svjesni naše najdublje istine da smo ljubljena Očeva djeca“. Iz toga doživljaja moći ćemo radosno izvršiti Božju volju kroz apostolat na koji nas Kraljica srca šalje.

Od 2011. pater dolazi Slavoncima dajući duhovnu okrjepu kroz duhovne vježbe. U dane velikoga tjedna također je svake godine u našoj župi Harkanovci. Svaki Uskrs proveo je s nama, vjerujući u Isusovu i Marijinu pobjedu. I zaista se dogodila pobjeda jer je odluka za Svetište u Slavoniji donesena. Vjerujemo i dalje u pobjedu Schönstattske Kraljice, ali znamo da se i mi moramo svakodnevno boriti kako bi dobro u srcu raslo i oblikovalo Svetište po volji i želji One kojoj želimo služiti.

Sada nam predstoji u ovoj blagoslovljenoj 2017. prelijepi događaj:

30. rujna – Blagoslov i polaganje kamena temeljca za naše drugo Schönstattsko Svetište.

Do tada ćemo izvršavati predviđeni godišnji plan kod oltara MTD i uložiti pojačan trud za izgradnju Svetišta. Budimo zajedno u duhu i u Srcu naše Kraljice srca. Geslo “Cor unum in Patre – jedno srce u Ocu” – ovo geslo će nas kao cijelu HŠO pratiti do polaganja kamena temeljca i do posvete Svetišta. Radujemo se što će sve činiti Isus i Marija po Duhu Svetom i volji Nebeskoga Oca u ovom budućem Svetištu!

Molimo sve zajednice u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini da mole za nas.

Pozivamo Vas da dođete na proslavu blagoslova i polaganja kamena temeljca 30. rujna 2017. kako bi stavili što više doprinosa u milosni kapital i u temelj ovoga Svetišta. Zajedno ćemo se radovati početku ostvarivanja Božjega plana za nas, za Schönstattski pokret, za Crkvu.

„Dokažite prvo da me ljubite, onda ću se rado kod vas nastaniti“. ( Prva povelja osnutka.)

Želimo radosno stvarati uvjete za trajno nastanjenje Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Schönstattske u drugom Hrvatskom schönstattskom svetištu.

U predstojećem vremenu želimo odgovoriti Ljubavi, ljubavlju. Ojačajmo mrežu Svetišta na svim razinama kako bi bili što povezaniji i jači.

Preporučamo se u Vaše molitve, pomoć i podršku.

Veliki pozdrav i budimo JEDNO SRCE U OCU !

 Primite blagoslov s oltara Majke Triput Divne u Ivanovcima!

Izvijestila: Jozefina Varžić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.