Proslava 6. obljetnice Posvete Svetišta

Proslava 6. obljetnice Posvete Svetišta

 

6_obljetnica

S velikom radošću u srcu pišem ovo izvješće! Proteklih smo dana imali puno lijepih događaja u našem Svetištu. Teško je odoljeti tragovima koji su ostali u duši i zadržati se samo na izvješću, stoga oprostite na osobnoj boji sadržaja…

22. kolovoza 2015. proslavili smo 6. obljetnicu posvete Prvog Hrvatskog Schönstattskog svetišta i Dan Gospe Hodočasnice za Istočnu, Zapadnu i Sjevernu Hrvatsku.Kako bismo mogli svečano i dostojno proslaviti tako važan dan za sve nas, kao i svake godine, pripremali smo se u Svetištu trodnevnicom. Trodnevnu u pripremu predvodio je p. Christoph Horn. U danima trodnevnice slušali smo nagovore o Srcu Nebeske Majke za vrijeme svete mise kojoj je prethodila molitva krunice, a završetak dana bio je klanjanje pred Presvetim. Okoliš našeg Svetišta ima oblik srca. To nam je uvijek podsjetnik da u središtu naše egzistencije stoji srce: srce treba oblikovati. Ono je mjesto odgoja i samoodgoja. Također nas to vanjsko srce uvijek podsjeća da nam Marija rado daruje (najprije svog Sina) svoje Prečisto Srce. Njezino srce je puno ljubavi, dobrote, strpljenja, poniznosti… i upravo tu u ovom Svetištu Majka Božja pripravlja naša srca da budu poput Njezinog srca. Jesu li naša srca topla,… puna ljubavi,… puna poniznosti,… razumijevanja,… strpljenja,…? Sve su to bili veliki poticaji za razmišljanje za naš osobni život.

Dan proslave 6. obljetnice posvete Prvog Hrvatskog Schönstattskog svetišta, Dan Gospe Hodočasnice i blagdan Marije Kraljice – 22.kolovoza 2015.

Na ovaj veliki dan program je započeo u 10 sati duhovnim uvodom. U 10.45 započelo je centralno slavlje dana – Sv. misa. Predslavitelj, biskup Josip Mrzljak, u homiliji nas je podsjetio kako i u kolovozu posebno častimo Mariju: 15. – kada je slavno uznesena na nebo i 22. – kada se podsjećamo kako Ju je Presveto Trojstvo okrunilo za Kraljicu neba i zemlje. Istaknuo je da Presveto Trojstvo upravo Mariju želi kraj sebe u nebu, da s neba privlači naša srca – sve na slavu Boga Oca. Ljudski gledano: što jedan narod očekuje od jedne kraljice? Da kraljica vodi i upravlja narodom, ali isto tako kraljica očekuje od svog naroda vjernost, spremnost na žrtvu, na predanje vlastitoga života. Na svetoj misi je koncelebriralo (i ispovijedalo) dvadesetak svećenika – simpatizera Pokreta.

Nakon pauze za ručak program je nastavljen svjedočanstvima o djelovanju Gospe Hodočasnice. Svoja svjedočanstva darovale su nam gospođe Marija, Ana i Danijela, s. Klara i gospodin Danijel. Kako je divno čuti i doživjeti kako Majka Božja zahvaća jedno srce i što sve Ona tada čini! Nakon svjedočanstava, s. Ramona Schneider i suradnici progovorili su na zanimljiv način o Mariji Kraljici budući da smo ušli u godinu Kraljice. otaknuli su nas da Marija bude Kraljica naših prvih jutarnjih misli, Kraljica našeg odmora, Kraljica naših zadataka…

Slavljem saveza i blagoslovom Hodočasničkih svetišta završio je ovogodišnji program.

Auxiliar. Imali smo posebnu milost što je na dan proslave i Auxiliar bio među nama!

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u programu ove proslave! Ovaj dan koordinirali su Ljubica i Josip Škvorc. Hodočasnici su bili zahvalni i radosni što su opet mogli tako lijepo i bezbrižno boraviti kod svoje Majke i Kraljice i u svojoj Hrvatskoj schönstattskoj obitelji.

Duhovne vježbe u svetištu

Od 23. do 28. kolovoza odvijaju se duhovne vježbe u svetištu pod vodstvom p. Christopha Horna. Pater nas želi, poput Dobrog Pastira, sigurnom rukom voditi k našem cilju. Hvala patru za sve što čini za HŠO!

Kraljice, šalji nas – od srca do srca!

Izvijestila Ivana Mikac-Dodlek

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.