PROSLAVA 12. OBLJETNICE POSVETE PRVOG HRVATSKOG SCHÖNSTATTSKOG SVETIŠTA KRALJICE SRCA U MALOJ SUBOTICI

PROSLAVA 12. OBLJETNICE POSVETE PRVOG HRVATSKOG SCHÖNSTATTSKOG SVETIŠTA KRALJICE SRCA U MALOJ SUBOTICI

 

PROČITAJTE:

Sveta Misa 21. kolovoza 2021. u 11 sati – Molitva Krunice Bogu Ocu u 14 sati – Slavlje Saveza i nagovor patra Christopha u 15 sati – Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu – Blagoslov svih slika Gospe Hodočasnice – Blagoslov nabožnih predmeta – Zahvale – Blagdan Marije Kraljice u nedjelju 22. kolovoza 2021.


U subotu 21. kolovoza naš je susret započeo najprije molitvom, pjesmom i blagoslovom patra Christopha u našem Svetištu svih suradnika i suradnica Svetišta.

Već oko 9:30 pristizali su nama hodočasnici. Bio je prisutan i dovoljan broj svećenika za sakrament svete ispovijedi.

Sveta Misa

U 11 sati počela je sveta Misa. Svetu je Misu vodio vlč. Davor Šumandl, župnik župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice. U nadahnutom nagovoru slušali smo o srcu Marije, koja liječi naša srca, koja nas oslobađa, koja nas vodi do Isusa i do Boga Oca. Vlč. Davor nas je potaknuo na razmišljanje čime je naše srce ispunjeno i što želimo danas na današnji dan predati Mariji, čega se želimo osloboditi? Ovaj dan je također dan u kojem smo pozvani razmatrati čime je naše srce ispunjeno. Što su naši prioriteti i za čime naše srce žudi? Naš život nije stvoren samo da bismo „grabili“ ono materijalno, ono vanjsko vidljivo. Naš život stvoren je za vječnost. Upravo tu vječnost možemo nastojati živjeti već ovdje na zemlji. Marija je nama veliki znak i primjer kako možemo to ostvariti. Pozvani smo na svetost, i svetost možemo živjeti i ostvariti upravo kroz život koji nam je darovan. Svatko od nas ima svoje vlastito poslanje koje može ostvariti u svetosti. Kao žena, kao muž, kao roditelj, kao svećenik. Marija je nama ovdje kao Božji dar i s Njom možemo biti na tom putu naše svetosti. Svetac se ne rađa, svecem se postaje. Ona je naša Odvjetnica, naša Zagovornica, ali najviše od svega Ona je naša Majka! Osobna Majka koja nas ljubi i koja želi naše duše dovesti u vječnost.

Na svetoj Misi je pjevao zbor iz Preloga pod vodstvom Đurđice Katanec, bilo je prisutno 9 ministranata župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice, a čitanja je preuzela zajednica iz Zagreba.

Naša voditeljica Zagrebačke regije Nada Pribanić je oblikovala i molitvu vjernika.

Na proslavi je bilo prisutno 8 svećenika i naš pater Christoph, jedna časna sestra iz Blata na Korčuli i oko 400 hodočasnika.

Zahvaljujemo se vlč. Davoru za nadahnutu i poticajnu propovijed, za njegov česti dolazak u naše svetište i što često služi i svetištu i hodočasnicima. Hvala i njegovim ministrantima koji su bili pravi mali Marijini pomagači!

Molitva Krunice Bogu Ocu

Nakon pauze za ručak nastavili smo popodnevni program u 14 sati molitvom krunice Bogu Ocu. Marija nas vodi do Isusa, Ona nas vodi do Boga Oca.

Nalazimo se u duhovnoj pripravi za unos simbola Boga Oca u naše Svetište u Ivanovcima. Željeli smo ovom molitvom, dati hvalu i slavu Nebeskome Ocu za sve primljene i darovane nam milosti i blagoslove. Ovu molitvu vodile su naše članice Međimurske zajednice.

Slavlje Saveza

U 15 sati počelo je naše Slavlje saveze i nagovor patra Christopha. Zajednica iz Samobora je oblikovala Slavlje saveza. U nagovoru smo opet primili poticaje kako svoj život povezati s našom Kraljicom srca. Uvijek je naše srce u pitanju i želimo se dati oblikovati i voditi. Kroz Slavlje saveza zahvalili smo Mariji za naše Svetište Kraljice srca koje već 12 godina živi i za sve primljene milosti iz ovog Svetišta. Zahvalili smo i za 20 godina kako je HŠO sklopila Savez ljubavi s MTD. To je bio temelj i početak daljnjeg rasta i razvoja našeg pokretu u Hrvatskoj.

Ostali smo i u klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Bili smo i kao predstavnici onih koji nisu mogli hodočastiti taj dan, posebno smo molili za sve one koji su bolesni i u raznim nevoljama. Molili smo i za prestanak pandemije korona virusa, za naše obitelji.

Na kraju, pater Christoph molio je blagoslov za sve slike Gospe Hodočasnice i blagoslovio je sve nabožne predmete.

Zahvaljujemo najprije dragom Bogu Ocu koji nam je darovao ovo sveto mjesto, Majku Mariju i Isusa, da možemo ovdje dolaziti i osjećati Njegovu ljubav i Njegovu blizinu. Hvala mu i na svakoj osobi koja služi Svetištu, koja dolazi u Svetište, hvala mu za svaki susret i za svaku osobu.

Hvala i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova proslava bude ovako svečana i lijepa! Uvijek nam je lijepo kada dobijemo povratne informacije kako su drugi doživjeli dolazak i boravak u našem Svetištu.

Hvala posebno patru Christophu! Smijemo reći da se on silno trudio kroz svo ovo vrijeme nas pripremiti za ovu proslavu, da bolje razumijemo poslanje i karizmu ovog mjesta.

Blagdan Marije Kraljice

U nedjelju u 15 sati bila sveta Misa u Svetištu. Ove nedjelje bio je blagdan Marije Kraljice. Taj dan točno prije 12 godina posvetili smo našu kapelicu. U nagovoru patra Christopha slušali smo da Bog uzvisuje malene. To nama pokazuje da je Marija najprije bila malena, ponizna, jednostavna službenica. Upravo kroz malene, Bog pokazuje svoju jakost i veličinu. On uzvisuje one koji su ponizni, koji su maleni. U Maloj Subotici je svetište Kraljice Srca gdje nas Marija preodgaja i uči kako biti ponovno maleni, kako postati dijete pred Bogom.

Ovih dana imali smo doista bogati program na Svetištu. Zahvaljujemo našoj Kraljici za sve i molimo je da ostaje s nama u svim našim danima.

Ivana