POZDRAV IZ ŽUPE SV. NIKOLE BISKUPA DONJA ZELINA

POZDRAV IZ ŽUPE SV. NIKOLE BISKUPA DONJA ZELINA

 

18. siječnja 2023. napunilo se 7 godina kako našu Majku Triput Divnu proslavljamo jednom mjesečno u našoj zupi. Predhodilo je tome 12 godina kako smo se priključivali obližnjim župama Soblinec, Sv. Ivan Zelina, Sv. Leopolda Bogdana Mandića-Dubrava.

Kad možemo idemo zajedno sa našom Zagrebačkom obitelji u Svetište srca (ponekad i pojedinačno) noseći Majci u Milosni kapital svoje doprinose.

Zahvalni ljubljenom našem nebeskom Ocu za patra Christopha, sestre Marianu i Ramonu, za sve zajednice, osobe preko kojih nas je doveo do ovoga dana, posebno zahvalni na milostima u protekloj godini počeli smo naše slavlje sa sv. krunicom, potom je slijedila sv. misa i nakon toga zajednička molitva (po obrascu). Naša omiljena pjesma:”Budi nam Majka ti” zaorila se našom crkvom i potakla u nama ponovno predanje u Majčine ruke i njezino bezgriješno i njezno srce. Radost zajedništva se mogla opipati.

Sv. misno slavlje predvodio je naš župnik Dragutin Smrkulj koji nas svesrdno podupire u našem hodu s Majkom. Posebno smo bili radosni dolaskom naših schönstattovaca iz župe Sv. Ivana Zeline. Tu su bili i naši dragi iz župe Presvetoga Trojstva iz Moravča (koji su ovdje sve ove godine ko doma).

Naše slavlje se nastavilo zajedničkom večerom gdje smo imali mogućnost svjedočenja i razgovora koje nam je jako potrebno. Uz našu pjesmu: “O Marijo s tobom na putu na cestama našeg života” lijepi pozdrav cijeloj našoj obitelji diljem Lijepe Naše i po cijelom svijetu. Lijepo je znati da dišemo za jedno – vječni život u nebu.

Budimo i ostanimo JEDNO SRCE U OCU !!!

Dušanka Lisičak

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.