POSJET ŽUPI HARKANOVCI I SVETIŠTU MAJKE NOVOG SAVEZA U IVANOVCIMA

POSJET ŽUPI HARKANOVCI I SVETIŠTU MAJKE NOVOG SAVEZA U IVANOVCIMA

 

Dana 16. lipnja 2024. godine župu Harkanovci posjetili su članovi župnog zbora  Župe BD Marije Pomoćnice (Knežija) iz Zagreba. S njima je doputovao i župnik don Petar Belina, salezijanac te voditeljica zbora Ksenija Sanković.

Majka voditeljice zbora rodom je iz Harkanovaca, što je bio jedan od razloga posjete mjestima njene rane mladosti u pitomoj Slavoniji (prelijepoj župnoj crkvi Snježne Gospe u Harkanovcima, oslikanog stropa i zidova s tisuću likova iz Biblije i dojmljivom svetištu Majke Novog Saveza u Ivanovcima). 

Don Petar Belina predvodio je svetu misu, a zbor je liturgijskim pjevanjem animirao  sveto misno slavlje.

U poslijepodnevnim satima 30-ak članova zbora sa svojim župnikom, posjetilo je Svetište Majke Novog Saveza u Ivanovcima. Ostali su ugodno iznenađeni informacijama o bogatstvu schönstattske duhovnosti (većina ih je prvi put čula za ovu duhovnost), a posebno vanjskim izgledom Svetišta.

Na rastanku su vrsni pjevači svojim anđeoskim glasovima pozdravili našu Majku Triput Divnu, a don Petar udijelio svim prisutnima Božji blagoslov pa i svima onima koji skrbe o ovom Svetištu.

A.S.

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.