Posjet umirovljenika u Svetište Kraljice srca

Posjet umirovljenika u Svetište Kraljice srca

 

10.05.2019. hodočastili su nam u Svetište Kraljice srca umirovljenici iz Koprivnice.

Prvo smo ih srdačno, kao domaćini, ugostili u Hodočasničkom domu, te ih osvježili napitcima. Naš sakristan Franjo Držanić prekrasno im je održao osvrtni govor o tome:

  • Što je to Schönstattski pokret? – sama riječ govori “lijepo mjesto”.
  • Što je smisao pokreta?
  • Zašto baš Majka Triput Divna?
  • Koje nam ona milosti daruje?
  • Tko je bio inicijator i osnivač Schönstattskog pokreta i tko je otac Kentenich u pravom smislu riječi?

Obrazložio je hodočnicima kako dnevno imamo sat i pol otvorena vrata, za svakog koga put dovede ovamo. Ujedno je istaknuo da nije bitno vrijeme, ni sat, te ako netko ima potrebe bilo kada biti s Majkom Triput Divnom, da će im uslužni apostoli, tj.suradnici svetišta koji imaju ključeve kapelice, uvijek vrlo rado otvoriti vrata naše duhovne Nebeske Majke.

Na kraju je naš Franjo pročitao jednu pjesmu, koja je iznjedrila iz njegova stvaralačkog duhovnog talenta, a govori zapravo o smislu koji nas sve veže za ovo divno mjesto – svetište.

Neizmjerno se osjetila emocija našeg Franje u njegovom izlaganju, koja je duboko dotakla mnoga srca hodočasnika i zacaklila ine oči prisutnih… potekle su i suze radosnice.

Nakon uvodnog dijela svi su krenuli u kapelicu – Dom Triput Divne Majke Schönstattske.

Tamo su s uzbuđenjem pisali na papirić svoje nakane za milosno blago, a ono što ih je vrlo impresioniralo, je što smo im ponudili citate oca Kentenicha i rekli da svakome osobno Gospa danas na ovaj način nešto poručuje. Neki su citate čitatli i nekoliko puta te rekli… bit će ovo za promišljanje… Duh će Sveti u svoje vrijeme dati odgovor na poruke… u to vjerujemo.

Na kraju smo zabilježili fotografijom njihovo približavanje pod Majčin plašt.

Svatko je vjerujemo odnio sa sobom zrno dobroga. Molimo za njih da ta zrna proklijaju i izrastu u nešto veće. Čuvala ih sve Gospa Schönstattska i odabrala srca ovih divnih ljudi da se uvijek s radošću ponovo vrate.

S ljubavlju i uvijek rado iščekujemo novoodabrane, dobrodošle apostole u Majčin dom.

Slađana Crkvenčić