Posjet sestre Mariane područjima Slavonski Brod i Đakovo

Posjet sestre Mariane područjima Slavonski Brod i Đakovo

 

Posjet Slavonskom Brodu

_slavonski_brod_liga_majki_2015

Naša draga sestra Mariana i ove godine posjetila nas je u Slavonskom Brodu, 24.02.2015.  Zahvalile smo za njezin dolazak uz okrjepu koju su s ljubavlju darovale i donijele majke naše skupine. Bilo je dobro slušati poticaje i prihvaćati smjernice  za daljnji hod kroz svakodnevicu živeći Savez ljubavi s našom Majkom Triput Divnom. Snaga za poslanje u svakodnevici proizlazi iz ljubavi, iz naše povezanosti s ocem i utemeljiteljem. Naša je duša otvorena za milosti. Kad smo toga svjesni, onda će svako naše jutro i svaka naša večer imati smisla. Otac Kentenich nas savjetuje da baš tim trenutcima posvetimo pozornost jer oni imaju utjecaj i obilježavaju našu svakodnevicu. Obično kažemo: “ujutro moram ustati i to i to raditi…”. Ne bi li bilo milozvučnije da kažemo: “Želim ujutro ustati kako bih ponovo ljubila i živjela svoj osobni ideal!” Toj istini dodajem svoju notu.

Koga to želim ljubiti? Boga Oca koji me prvi uzljubio, Majku nebesku. A Bog mi je darovao i ljude koje trebam ljubiti. Često to teško ide ako zaboravimo da nas  vodi dobar učitelj, a njegovo je ime Duh Sveti. Mi smijemo u dan gledati radosno jer smo ljubljena djeca. Otac je pripremio dan. Povezujmo se s Njim i onda je sve njegova stvar. Želimo si dobar dan, ali dogodi nam se da on  bude obilježen stresom, brigama, nerazumijevanjem. Hoćemo li s takvim osjećajima poći spavati? Ne, nikako.

Otac Kentenich je razvio kulturu kako zaspati. Događaje dana razjasniti u svom Kućnom svetištu. Zahvaliti za sve što smo smjeli proživjeti toga dana i za sva dopuštenja. On nas voli i s našim slabostima. S takvim povjerenjem stavimo se duhom u Prasvetište, molimo blagoslov oca Kentenicha za sebe i druge i sve stavimo u Božje ruke. Slušajmo, ljubimo i budimo strpljivi. Postati živa pokaznica je poziv i zadatak za svaku majku. Ništa bez tebe, ništa bez nas – naš život tebi Kraljice, proslavi se, kako?  Polazimo slaviti euharistiju, otvoriti srce i dopustiti da se napunimo potrebnim milostima.

 

Posjet Đakovu

_djakovo_2015_liga_majki

I đakovačku ligu majki posjetila je ove veljače s. Mariana. Prvo se sastala s našim nadbiskupom mons. Đurom Hranićem, zatim smo mi imali naš zajednički susret. Drago nam je bilo što je s nama i svi radosni slušali smo njezina uvijek tako zanimljiva predavanja: današnje je imalo naziv “PRVI I ZADNJI TRENUTAK DANA”.

Otac Kentenich uspoređuje prve osjećaje buđenja s bačvom. Prva tekućina koja dođe u bačvu određuje njezin miris. Tako je i s našom dušom, čitav dan “miriše” na misli i raspoloženja koja su prva stigla u nju. Zadnji trenutci jednoga dana imaju odlučujuće značenje za raspoloženje sljedećeg dana.

Zajedno smo učili i novu pjesmu:

“Moj Bože, noć se spušta, toplo sunce mri,

u suton teb’ se dižu, moga srca sni.

U dan jedan ti ćeš pozvat mene k seb’ u raj,

u dan krasan ti ćeš postat moja sreća sam.”

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.