Posjet schönstattskih svećenika

Posjet schönstattskih svećenika

 

Posjet schönstattskih svećenika

U razdoblju od 3. do 5. srpnja 2018. posjetili su nas četvorica svećenika iz Njemačke koji pripadaju Institutu schönstattskih svećenika: vlč. Franz Ramstetter, Michael Maas, Berngard Pawelzik i njihov generalni rektor dr. Christian Löhr.

Trebao je doći i vlč. Peter Lauer koji je već bio u našem Svetištu, međutim, kako je svećenik Peter obolio i nije mogao doći s njima, njih četvorica nisu željeli otkazati svoj dolazak u naše Svetište.

Svećenici su stigli u utorak navečer, a dočekali su ih naši sakristani Marija i Franjo Držanić koji su bili i prevoditelji u našoj komunikaciji. U srijedu su posjetili našu biskupiju, a navečer su služili svetu misu te smo imali druženje u hodočansičkom domu.

Vlč. Christian vodio je sv. Misu i rekao: „Gdje god bio, na bilo kojem mjestu na svijetu, kada dođem u Schönstattsko svetište, onda sam doma.“

On je i kasnije u druženju spomenuo da, bez obzira gdje bio, svako naše svetiše je isto, razlika je jedino o uređenju i okolici, međutim, najvažnije od svega je čuvati i širiti schönstattski duh. Ne treba biti samo naša kapelica prepoznatljiva, nego se treba osjetiti duh Schönstatta i u onima koji rade u svetištu i oko svetišta.

U druženju je bilo baš veselo, pjevali smo, a vlč. Michael je zasvirao gitaru.

Zahvalni smo Majci Mariji za svaku osobu koju nam šalje i koju ona poziva u Svetište. Svaki susret obogaćuje naše duše i naš život.

Ivana Mikac Dodlek