POSJET MLADIĆA IZ MAĐARSKE U IVANOVCIMA

POSJET MLADIĆA IZ MAĐARSKE U IVANOVCIMA

 

Dana 3.2.2022. u Svetištu MTD u Ivanovcima boravio je pater Peter Czermak s mladićima iz Mađarske (okolica Balatona).

Kao što se može vidjeti na fotografijama, boravak na Svetištu bio je raznolik i bogat sadržajem. Druženje i upoznavanje, slobodne aktivnosti, ručak, Misa i duhovnosti.

Na samom početku župnik Robert je pomogao u prijevodu pozdravne riječi i pri upoznavanju. Zanimala ih je povijest Svetišta, kada je ovdje počela schönstattska pobožnost, kako i kada je do došlo di izgradnje Svetišta baš u Ivanovcima i kako smo organizirani. Zanimao ih je rad s mladima i drugo. Obišli smo sve prostorije i kapelicu. Također su pitali za Ligu obitelji jer to postoji i u Mađarskoj pa postoji mogućnost hodočašća u Ivanovce, tako da smo izmijenili kontakte.

Nakon zajedničkog fotografiranja, župnik je morao otići, a u nastavku je bio njihov program i sv. Misa. Komunicirao sam s paterom na engleskom, a i neki njegovi dečki znaju dobro engleski. Veoma su sretni, zadovoljni i ispunjeni boravkom ovdje i nadaju se da će ponovno doći hodočastiti.

Bilo je to zaista jedno jako lijepo druženje, a cjelodnevni boravak u Svetištu završio je u 17 sati.

Mi kao domaćini potrudili smo se da im ništa ne nedostaje i da im boravak bude i ugodan.

Ivica Stanić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.