PONOS I RADOST!

PONOS I RADOST!

 

23. lipanj 2022. bit će posebno istaknut u promemoriji događanja u Svetištu MTD u Ivanovcima.

Imali smo zaista veliku radost i čast u kasnim popodnevnim satima, na kratko u Svetištu, ugostiti naša dva oca nadbiskupa: mons. dr Đuru Hranića i nadbiskupa u miru dr. Marina Srakića.

Na proputovanju prema Valpovu na svečanost otvorenja i blagoslova središnjeg gradskog trga i edukacijsko – interpretacijskog centra valpovčanina Matije Petra Katančića (erudist – veliki znanstvenik, teolog, pjesnik,…, preveo Sveto pismo na hrvatski) zaustavili su se u našem Svetištu.

Žurno okupljeni najbliži suradnici i župnik Robert Almaši (neki su na žalost bili spriječeni), dočekali smo i ugostili s radošću u našoj oazi mira naša dva oca nadbiskupa.

Nadbiskup dr. Đuro Hranić već kod samog prilaska Svetištu i suradnicima, nije mogao suspregnuti svoju radost i iznenađenje dojmljivom pogledu izgrađenosti i uređenosti Svetišta. Promijenila mu se slika Svetišta u pozitivnom smislu – do neprepoznatljivosti u odnosu na viđeno stanje kod posvete kapelice 2018.

Nakon osobne molitve u kapelici i upisa u knjigu dojmova, obišao je gotovo sve prostore i s velikim zanimanjem propitivao o daljnjoj izgradnji i životu Svetišta.

Zahvalio je svim suradnicima za trud i požrtvovnost oko održavanja života u Svetištu.

Nadbiskup u miru, dr. Marin Srakić, pozvao je sve najbliže suradnika koji skrbe za opstojnost Svetišta na zajedničko druženje u njegovoj organizaciji.

Na rastanku smo svakom nadbiskupu darovali fotografiju cjelovitog Svetišta (kalež s hostijom), što ih je osobito obradovalo.

A. S.

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.