Paterov prvi apostolski put prema Korčuli

Paterov prvi apostolski put prema Korčuli

 

Prvi posjet p. Christopha u Korčuli

Susret p. Christopha i Korčulana započeo je već s danom Hodočasničke Gospe kojeg smo slavili u Dubrovniku, u subotu 14. listopada 2017., u crkvi sv. Ignacija. Naime, taj dan je nekoliko članica s otoka Korčule, te jedna članica sa poluotoka Pelješca, točnije iz Orebića, sklopile Savez ljubavi s našom MTD!

Nakon susreta u Dubrovniku pater Christoph je nastavio svoj apostolski put prema otoku Korčuli prema dogovorenom programu koji smo ostvarili zahvaljujući divnim sestrama HŠO iz Dubrovnika, Korčule i Orebića.
Ovom prilikom posebno zahvaljujem našem dragome dominikancu p. Marku Bobašu iz Korčule, župniku župe Svih Svetih u Blatu, don Željku Kovačeviću, te župniku župe sv. Josipa u Veloj Luci, don Mariu Karatoviću, bez čije pomoći i suradnje ovaj susret ne bio na ovaj način realiziran.

Predviđeni program susreta zajednica sa p. Christophom započeo je u Korčuli, u nedjelju 15. listopada u dominikanskom samostanu sv. Nikole. Započeli smo sv. Misom, nagovorom p. Christopha te prigodnim druženjem s patrom i članovima zajednica u dvorani samostana. Poslijepodne je uslijedio susret u Veloj Luci u župnoj crkvi sv. Josipa. Krunica, sv. Misa, te nagovor patra Christopha bio je više nego nadahnut Majkom Triput Divnom i njenim djelovanjem u našim obiteljima kao pomoćnice i odgojiteljice. Zaista, ako je obitelj sveta i društvo postaje sveto. Budući u Veloj Luci dosada nije bilo kruga Hodočasničke Gospe, bitno je istaknuti zainteresiranost prijavljenih obitelji za primanje naše drage Majke i, uz Božju providnost, zasigurno će zaživjeti pohod naše drage Majke koje smo tako danas potrebni.

U ponedjeljak 16. listopada, u poslijepodnevnim satima, nastavili smo sa programom u župnoj crkvi Svih Svetih u Blatu. Od lipnja o. g. naša draga MTD ima već jedan krug u Blatu i obilazi naše obitelji. Naša srca koja trebaju njeno srce da bi istinski živjele i došle do ljubavi Kristove. Susret smo započeli Majčinom najdražom molitvom, svetom krunicom, nastavili sa svetom Misom i nastavili s upoznavanjem Akcije Hodočasničke Gospe koju je pater svojim nadahnutim nagovorom još više približio. Budući su članice iz Blata pozorno slušale svaku riječ, pater se kratko našalio: “Vi slušate kao da već sve znate“!

Želim zahvaliti Majci Triput Divnoj na svim divnim dušama, prvenstveno dragoj Ivani Mikac-Dodlek, Ani Medo, Ani Storelli, Ljiljani Maričić i Smiljani Marelić koje je poslala u moj život preko ove duhovnosti. Hvala Bogu što je upravo preko njihove pomoći i suradnje vodio ovaj program susreta na njegovu Slavu. Zaista duh je taj koji povezuje, veže i spaja da se međusobno potpomažemo, nadopunjujemo i gradimo naš duhovni život po uzoru na Mariju. Za mene osobno to je jedini pravi put.

Izvjestila: Fanita Barčot.

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.