Otvorena Godina oca Kentenicha u Ivanovcima

Otvorena Godina oca Kentenicha u Ivanovcima

 

Na blagdan Žalosne Gospe, u petak 15. rujna i na dan smrti našeg utemeljitelja okupili smo se mi slavonski voditelji u Ivanovcima. Na oltaru naše Majke i Kraljice dočekala nas je i slika o. Kentenicha koji se smiješio i radovao se zajedno s nama. Započinje jedna blagoslovljena i milosna godina za sve schönstattovce – GODINA OCA KENTENICHA.  

Mira Erceg uvela je prigodnim riječima u ovu godinu posvećenu našem osnivaču kojeg ćemo moći moliti i dopustiti mu da nas duhovno vodi u ovom posebnom vremenu.

15. rujna 2018. obilježit ćemo 50 godina od smrti o. Kentenicha i darovati mu duhovno dar: naše drugo Hrvatsko schönstattsko svetište. Sve su to veoma važni datumi koji nisu slučajni.

Sat saveza je bio uvod u Misno slavlje koje je, uz vlč. Stjepana Starešinu, predvodio domaći župnik, naš dragi vlč. Josip Martinović. Slijedilo je klanjanje i molitva pred Presvetim – bila je prilika Isusu zahvaliti za sve do sada, ali i moliti ga za snagu za budućnost i sve što nas očekuje. Cijelu pobožnost, sv. Misu i klanjanje, glazbeno je ukrasio naš schönstattski zbor MTD iz Josipovca.

Radosna srca ostali smo uz naš oltar, pred slikom o. Kentenicha i izvukli misao utemeljitelja koju je on ispisao svojom rukom, a koja  će nam biti moto za cijelu ovu godinu o. Kentenicha.

Susret smo završili sastankom radne skupine novog svetišta.

COR UNUM IN PATRE!

Izvijestila: Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.