OSVRT NA KORIZMENI KONCERT KUD-A „JOSIPOVAC“ IZ JOSIPOVCA

OSVRT NA KORIZMENI KONCERT KUD-A „JOSIPOVAC“ IZ JOSIPOVCA

 

5. ožujka 2024., nakon sv. mise u 18:30 sati, koju je predvodio vlč. Danijel Tigandžin, na svetištu Majke Triput Divne u Ivanovcima, održao se koncert korizmenih pjesama KUD-a „Josipovac“ iz Josipovca.

Ovakvi događaji vjerodostojan su podsjetnik na korizmene molitvene i druge pobožne prakse u tradicijskoj kulturi hrvatskoga puka s ciljem da se utvrdi što je ostalo u komunikacijskom pamćenju, što je trajno fiksirano u tekstualnom pamćenju, što zaboravljeno, a što se prakticira do danas kao živi suvremeni oblik pučke pobožnosti i običajnoga života.

Svojim talentom koji im je dragi Bog dao, a to su njihovi glasovi, uspjeli su nam prenijeti emociju u kojoj smo osjetili muku koju je Isus proživljavao na svom Križnom putu i bol njegove Majke Marije koju je nosila u srcu gledajući patnju svoga sina Isusa.
Kroz korizmu smo pozvani moliti, nositi Isusovu ljubav bližnjima, a to upravo i radi KUD „Josipovac“ kroz pjesmu za koju kažu ako pjevaš duplo moliš i kroz gostovanja u mnogim župama prenoseći pjesmom Isusovu ljubav.
Neka dragi Bog blagoslovi sve članove imenovanog KUD-a i njihove obitelji da ostanu ustrajni na putu kojim hode i na kojem sve nas oplemenjuju. Radujemo se idućem susretu na Svetištu.

Marija Štefanović u suradnji vod. KUD-a „Josipovac“ Suzane Smiljan

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.