Održane duhovne vježbe za žene i majke u Maloj Subotici

Održane duhovne vježbe za žene i majke u Maloj Subotici

 

Ovih dana u Svetištu Kraljice Srca održane su duhovne vježbe za žene i majke, 31. svibnja 2018. te 02. i 03. lipnja 2018.  Tema vježbi bila je: „Gospodine, pokaži nam Oca“.

ODRŽANE DUHOVNE VJEŽBE ZA ŽENE I MAJKE U MALOJ SUBOTICI

Ovih dana u Svetištu Kraljice Srca održavale su se duhovne vježbe za žene i majke u dva termina. Prvi termin je bio u četvrtak, na Tijelovo (31. svibnja, cijeli dan), a drugi termin je bio tijekom vikenda (2. i 3. lipnja). Tema naših vježbi bila je: „Gospodine, pokaži nam Oca“.

Iako je duhovne vježbe trebala voditi sestra Mariana Hermann, koja je bila spriječena doći, vježbe su ipak jako dobro uspjele! Pater Christoph Horn velikodušno je prihvatio vođenje duhovnih vježbi i njegovo zalaganje ostavilo je velike plodove.

U četvrtak je sudjelovalo 14 sudionica iz Zagreba i okolice te iz naše lokalne članice, a tijekom vikenda 12 članica; dvije iz Karlovca, a ostale su naše lokalne članice.

U četvrtak je početak bio u dvorani gdje nas je pater Christoph sve pozdravio i dao svoj uvod, a onda sam dala smjernice kako će cijeli dan izgledati. Ovdje sam također imala priliku iznijeti i nekoliko misli o bogatstvu tišine i misli naših svetica te što znači sabranost, tišina i šutnja.

Nakon toga smo otišle u Svetiše gdje su naše dvije članice vodile meditaciju. Uslijedila su predavanja i razmatranja u tišini. U vremenu razmatranja i tišine, pater Christoph ponudio je sv. ispovijed ili razgovor.

Tako smo u prvom predavanju slušale kako nam Bog današnjim danom želi dati ljubavnu izjavu… A sve je započeo s cvjetovima ruža koji su sada u punom cvatu, uz stazu od ljetnog oltara prema Svetištu. Jesmo li hodajući od ljetnog oltara do Svetišta uopće primjetile tu Božju ljepotu? Pojasnio nam je što bi to za nas danas mogla biti Božja ljubavna izjava – za svaku od nas.

Ostale smo u razmatranju, šutnji i tišini do slijedećeg predavanja u kojem nas je pater Christoph vodio kroz temu „Gospodine, pokaži nam Oca!“, upravo preko života oca Kentenicha.

U 13 sati imale smo zajednički ručak u šutnji, a nakon toga uslijedila je pauza gdje smo opet ostale u meditaciji. U 14:30 sati nastavili smo s predavanjem.

U ovim duhovnim vježbama slušale smo kako je Nebeski Otac vodio našeg oca Kentenicha; koji Božji plan ljubavi je ostvaren kroz i po njegovu životu; što otac Kentenich meni danas može darovati; što danas mogu od njegovog života koristiti za svoj osobni život… Kada gledam na Božje vodstvo u životu oca Kentenicha, onda smijem čvrsto vjerovati da upravo tako Nebeski Otac vodi i moj osobni život.

Otac Kentenich može mi konkretno pomoći na 3 polja:

  • u pitanju žive vjere,
  • u pitanju oca – kako zemaljskog tako i Nebeskog,
  • u pitanju odgoja – otac Kentenich bio je veliki odgojitej.

Vikend program bio je isti, samo što je program u subotu započeo sv. Misom u Svetištu u 17 sati, a u nedjelju jutarnjom molitvom u Svetištu.

Otac Kentenich, njegov život i cijelo njegovo životno djelo, vodi me do dublje osobne povezanosti s Majkom Marijom. U tom savezu s Njom, Marija me vodi do svoga Sina, Isusa Krista. Oni me vode u Duhu Svetom do Nebeskog Oca.

Ivana Mikac Dodlek