NOVA DEVETNICA Sestra Emilija Engel: Življena vjera u Providnost – svjetlo za mnoge

NOVA DEVETNICA Sestra Emilija Engel: Življena vjera u Providnost – svjetlo za mnoge

 

Sigurno su mnogi od vas u svojim poteškoćama već molili devetnicu sestri Emiliji Engel. Budući da je sama patila od strahova rado tražimo njezin zagovor u strahovima našeg vlastitog života. Sada, u ovom razdoblju pandemije kad smo još jače izloženi mnogim nesigurnostima, možemo vam ponuditi novu Devetnicu sestri Emiliji s nazivom „Življena vjera u Providnost“.

Sestra Emilija Engel (1893-1955) bila je jedna od prvih žena u Schönstattskom pokretu. Zajedno s Gertraud von Bullion radila je aktivno u Apostolskom savezu žena, a 1. listopada 1926. stavila se o. Kentenichu na raspolaganje za osnivanje zajednice Schönstattskih Marijinih sestara.

U Emiliji Engel, u jednoj mladoj učiteljici, doživljava o. Kentenich čovjeka koji potrebu vremena doživljava u jakoj mjeri. Ona živi s krivim predstavama da je Bog, u prvom redu, strogi sudac. Otac Kentenich joj otvara oslobađajući svijet vjere u Providnost i vodi je ka dječjem povjerenju u nebeskoga Oca. On je upućuje do pojedinosti kako živjeti iz vjere: Bog vodi, Bog brine, Bog govori preko ljudi i događaja i čeka na odgovor u smjelom „Da, Oče“. Bog je ljubav. I u sestri Emiliji postaje na upečatljivi način vidljivo kakav može biti život po vjeri u Providnost: Od čovjeka opterećenog strahom i neslobodom postao je veseo, opušten, bezbrižan čovjek koji zrači Božjom blizinom i mnoge daruje.

Nova Devetnica nudi stihove psalma 23 „Gospodin je pastir moj“ kao vodeći motiv za svaki dan. Psalam opisuje kako Božja providnost bdije nad svakim čovjekom. Meditacije uz svaki stih zamišljene su kao pomoć kako oblikovati dan prema riječima psalma iz vjere u Providnost. Neka ova Devetnica pomogne i nama da nađemo preko njezinog „Da, Oče“ iz nesigurnosti i strahova put k Ocu koji nas ljubi svojom Providnošću.

Devetnicu će biti moguće nabaviti u našim Schönstattskim svetištima kada opet bude moguća hodočašća. U ovoj godine krize njezina cijena je posebno povoljna: 5,00 kn.

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.