„JEDAN SAT NA IZVORU“ – Prvi susret mladih žena i majki u Maloj Subotici

„JEDAN SAT NA IZVORU“ – Prvi susret mladih žena i majki u Maloj Subotici

 

Uz Marijinu pomoć tražimo puteve i načine da pozovemo što više ljudi u naše Svetište – na izvor milosti i blagoslova. Tako smo prošle godine dobili ideju da bismo mogli pozvati mlade majke i žene u naše Svetište i njih upoznati sa našim izvorom.

U komunikaciji s jednom mladom ženom slušale smo što im najviše može služiti. Naime, kako mlade majke imaju i malenu djecu, njima je teško izdvojiti više vremena za naše susrete pa smo ih pitale bi li im odgovarao susret u trajanju jednog sata. To je nam uspjelo upravo ovim prvim susretom s mladim ženama i majkama koji se održao u petak, 29.3.2019.

Prvo je sestra Mariana dala jedan duhovni impuls sa temom „Usporiti“. Čestitala je ženama što su uspjele ove večeri doći u Svetište jer u našoj užurbanoj svakodnevici je jako važno rezervirati svakog dana barem jedan trenutak slobodnog osobnog prostora za unutarnje smirenje, da dođemo k sebi te da iznova dođemo u kontakt sa svojim unutarnjim resursima i s Bogom kao Nekim tko nas želi iznova ojačati. To smo doživjele te večeri u Svetištu. Doživjele smo „vrijeme oaze“, sat opuštanja, unutarnjeg predaha i smirenja.

Slijedila je kratka meditacija sa simbolima. Prazan vrč ispred oltara simbolizirao je naše duše jer i mi se osjećamo ponekad iscrpljene, spaljene, prazne. Stavile smo jedno srce uz vrč i molile Mariju da nam izmoli, kao na svadbi u Kani, „vino ljubavi“. Poslije toga smo nosile Mariji krhotine kao simbol za sve što nam nije uspjelo s molbom da nam izmole „vino vjere“. Naposljetku smo stavile još jedan cvijet uz vrč s molbom o „vinu radosti“ i razmišljale o tome za što možemo biti zahvalne.

Da ne bismo otišle s izvora „praznih ruku“, i kao mali znak uspomene susreta na izvoru, podijelile smo na kraju svakoj prisutnoj jedan citat oca Kentenicha ispisanog na simbolu kapljice vode. Nakon ovog duhovnog susreta, nastavile smo svoje zajedništvo druženjem u hodočasničkom domu.

s. Mariana Hermann i Ivana Mikac Dodlek