Izvještaj o proteklim događajima iz Svetišta u Maloj Subotici

Izvještaj o proteklim događajima iz Svetišta u Maloj Subotici

 

Hvaljen Isus i Marija!

 

Dragi članovi HŠO,

želim Vam dati kratak izvještaj o proteklim događajima u našem Svetištu.

Svakim danom se sve više i više vidi kako naše Svetište zbilja živo živi. Svaki dan je, Bogu hvala, Svetište otvoreno gdje se svake večeri okupljaju naše vjerne lokalne članice. Svake večeri naše članice se posvećuju Gospi, ali tom svakidašnjom posvetom nisu samo one same uključene u posvetu, već uvijek uključujemo i sve one koji ne mogu biti fizički sa nama, ali duhom smo svi povezani.

Svake večeri se moli krunica, pjevaju se pjesme našoj Majčici i molimo prikladne molitve. Lijepo je to što se sve više i više novih članova uključuje u našu duhovnost, mladi, bračni parovi…

  1. 10. 2016. smo proslavi 102.obljetnicu postojanja Schönstatta. Na toj proslavi pridružila nam se i naša draga s.Mariana. Slavlje i sv. Misu je vodio pater Christoph Horn te su se pridružili i hodočasnici  iz Zagreba zajedno s njihovim svećenikom patrom Ivanom.

Zanimljivo je bilo kako je upravo ta nedjelja bila Misijska nedjelja. I zar nije baš to povezano s našim pokretom?! I mi smo pozvani od Majke Triput Divne u misionarstvo. Mi smo pokret, dakle, pozvani smo na hod, a ne na stajanje. Vođeni smo Gospom  Schönstattskom koja nas najprije priprema na tu službu, preodgaja u svoje apostole i tada nas šalje na put.

Od 11. 11. 2016. imali smo trodnevnu duhovnu obnovu koju je vodio gospodin Mio Barada, kojeg je pratio i pater Josip Krčmar i vel. Josip Horvat. Svaki dan na obnovi se okupio veliki broj vjernika.

Ove nedjelje, 20. 11. 2016. slavila se sv. Misa u Svetištu s početkom u 15 sati. Misu je vodio svećenik u miru, vlč. Josip Horvat. To je naš dragi simpatizer koji rado dolazi u naše Svetište. Nedjelja, osim našeg mjesečnog hodočašća i Slavlja saveza kojeg je ponovno predvodila Zagrebačka obitelj, bila je namjenjena slavljenju Krista kao Kralja. I baš kako je u propovijedi vel.Horvat poticao, mi smo vojnici Isusovi. Isus je naš Kralj. Ali naš Kralj nije kao zemaljski kralj, on ne stoluje na zlatnom prijestolju. On vodi na križu. Upravo po tom križu mi smo spašeni. Zemaljski kraljevi šalju svoje vojnike u rat, u borbu i vojnici češće daju svoje živote za svoga kralja, ali naš Kralj nije takav. Naš Kralj daje dragovoljno i to iz čiste, nesebične ljubavi svoj vlastiti život. Krist Kralj ne koristi silu, On nije takav kralj. On sve poziva i sve daje iz ljubavi i to u takvom miru kakvog ne može dati niti jedan čovjek. Naš Kralj je čudesan, On vlada nebom i zemljom. On upravlja svime, dana mu je moć od Boga, našeg Oca.

Kako su bila to divna i poticajna razmišljanja u ovom blagdanu… I što je još predivno, smijem čak reći i milosno, što smo godinu Božanskog milosrđa završili upravo mi u našem Svetištu! Za nas je sada ovo tek početak. Sada nas je Gospodin tijekom cijele milosne Godine darivao brojnim duhovnim darovima i milostima, a sada mi krećemo zajedno s Majkom Božjom na put, pozvani smo biti milosrdni – milosrdni poput Oca.
Ohrabrimo se svi zajedno, budimo jedni drugima poticaj i pomoć na tom putu. Pratimo jedni druge i pomažimo jedni drugima, u zajedništvu smo jači!

Ne bojmo se, imamo Majku koja nas prati, Isusa koji nas vodi i dobrog Oca koji nas blagoslivlja!

 

U tom duhu, srdačno Vas pozdravlja

Ivana Mikac iz Male Subotice, milosnog mjesta naše Triput Divne Majke!

Kraljice, šalji nas od srca do srca!

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.