Izvješće sa Večere uz svijeće

Izvješće sa Večere uz svijeće

 

U subotu, 3.veljače 2024. održana je Večera uz svijeće u restoranu hotela Kralj u Donjem Kraljevcu u Međimurju.

U svečanom ambijentu, uz sjaj svijeća i s ljubavlju pripremljenu duhovnu podlogu, ugodnu glazbu i ukusno jelo, svoj brak i ljubav došlo je proslaviti 29 bračnih parova, od Slavonskog Broda, preko Zagreba, Zeline, Velike Gorice, Dugog Sela, Karlovca, Međimurja, pa do Graza.

Duhovnu inspiraciju i ove godine potpisuje naša s.Ramona; na temu NAŠ BRAK – MOST, KOJI SE MORA GRADITI S OBJE STRANE!

Zaista, koliko je bilo bračnih parova toliko je bilo „izgrađenih“ različitih i posve originalnih mostova.

Pojedinačni blagoslov bračnim parovima u drugom dijelu Večere uz svijeće rado je podijelio župnik iz Goričana vlč. Josip Drvoderić.

Ugođaj večeri najbolje će vam dočarati dojmovi samih bračnih parova sudionika.

*Večera uz svijeće nas se jako dojmila. Nešto potpuno novo i drugačije,  lijepo organizirano, sa puno truda i ljubavi. Program zanimljiv, ni predug, ni prekratak, cijelo vrijeme je plijenio pozornost. Upute kako raditi na međusobnoj komunikaciji, topli savjeti kako se bolje upoznavati, kako sakupljati zajedničke uspomene i pohranjivati ih. Nakon ovog iskustva uviđamo važnost ovakvih susreta koji nas obogaćuju. Jako smo zahvalni da smo imali priliku doživjeti nešto novo što nam je pomoglo u drugačijem svjetlu sagledati neke situacije koje su nam se dešavale. Sa svima vama osjećali smo se kao kod kuće. Hvala od srca s.Ramoni na tolikom trudu u našoj domovini i svima vama organizatorima. Kristina i Pavo iz Graza

*Od samog početka pa do kraja smo uživali, već dugo nismo bili negdje sami zajedno. Zahvalni smo dragom Bogu na toj prililci i svima vama koji ste se potrudili da smo se osjećali tako posebno. Neka vas sve dobri Bog blagoslovi i čuva.    Slađana i Goran H.

*Bilo je predivno, spontano, duhovito, korisno. Vrijeme je proletjelo. Hvala svim organizatorima i divnim ljudima koji su s nama podijelili tu radost.    Vesna i Josip H.

*Mene uvijek fascinira pastoralna i kreativna briga s. Ramone za bračne parove. Žao mi je da ne doseže do većeg broja ili do parova kojima je potrebno…a potrebno je svima. Pogled na ciklamu intenzivne boje, koju smo sa našeg stola ponijeli kući, jučer i danas me vraća na večer uz svijeće…na intenzitet ljepote i ugode doživljene u vremenu provedenom sa suprugom pod brižnim vodstvom tijekom večeri. Osobno volim i cijenim vještinu spajanja svjetovnog i duhovnog, da se svjetovni oblik protka duhovnim vrijednostima. Danas sam se vozila cestom i prolazila ispod mosta kojeg su obnavljali pa sam se sjetila da smo i mi stupovi koji se trebaju obnavljati da bi mogli nositi most. Tijekom večeri sjetila sam se dva bračna para koji proživljavaju teško razdoblje. Jedni čini se bespovratno pred razlazom, drugi umorni od bezbroj bezuspješnih pokušaja da se odnos popravi. Razmišljala sam što bi njima značila ovakva večer…za takve parove bi trebalo više fokusa na to kako se nositi kad je teško. Na žalost njih je teško pridobiti na takve susrete.       Hvala od srca za večer .    Vlatka i Renato Ž.

*Zahvaljujemo od sveg srca na trudu kojeg ste uložili u organizaciju Večere uz svijeće. Bilo je to nešto najljepše što nam se kao paru moglo dogoditi na početku godine. Želimo to ponoviti. Od prošlogodišnje večere uz svijeće vidimo napredak u našim bračnim odnosima. Majka nas sve spaja na čudesan način. Osjećala se predivna harmonija u svemu. Uistinu vrijedi naše geslo: Ništa bez Tebe, ništa bez nas!       Dušanka i Željko L.

*Ivana i Nikola M. pišu:„Na Večeri uz svijeće bili smo dok su nam djeca bila mala iako smo bili pod stresom, jer smo žurili doma, bilo nam je lijepo i poticajno. Ovaj puta: petnaesta godina braka, djeca su već veća, dogovorili smo zajednički put sa još jednim bračnim parom.  Ugodno mjesto, lijepa dobrodošlica, poznati i nepoznati ljudi, s.Ramona, živa glazba, voditelji, ukusna večera, bogat program, popratni materijali, blagoslov braka, ležerni ples srca…i nas dvoje. Tema: MOST. Naputak: „…ponesite sve osim pribora i olovaka sa stola“,  na početku je zvučao s nevjericom, ali kad smo pošli doma bilo je tu: listića poticaja, cvijeće, baloni, stvari od tombole.., uz to ponijeli smo i posebno zadovoljstvo prožeto ljubavlju naše Majčice Triput Divne.“

*Mogli bi napisati:“Bilo je lijepo!”, ali bilo bi šteta ostaviti vas bez detalja te posebne večeri.

Bili su prisutni bračni parovi od godinu i pol do pedeset i dvije godine braka; večera bogata hranom (četiri slijeda) uz lijepo vodstvo i predivnu glazbu. Večera uz svijeće sažela je sav naš zajednički život, prisjetili smo se svega što smo prošli do sada.  Tema večeri bila je ”Naš brak – most našeg zajedničkog života. Voditelji su nas uputili kako ćemo se polako podsjećati kako smo gradili stupić po stupić – našeg mosta, kako smo prevladali svoje probleme, prisjetili se situacija koje su nas ojačale i još više zbližile i kako je naš most sada i s našom djecom sve bolji, sve stabilniji, sve ljepši.

Posebni su bili trenuci kada su nas voditelji zamolili da se primimo za ruke, gledamo.u oči, pjevamo jedno drugom…Pa kad smo to uopće u ovoj užurbanoj svakodnevici i stalnoj jurnjavi:“..moram ovo,..samo.da još ovo..”, našli vrijeme za to?! Bilo je predivno gledati sve parove oko nas u ozračju rapsodije radosti.

Na kraju večeri plesali smo “ples srca”, svaki par izvučen za ispadanje rekao bi nešto o sebi, pa smo se i tim detaljima obogaćivali. Posebno nam je svima bilo drago što je pobijedio mladi par, zaručnici koji će uskoro sklopiti sakramenat braka.

Hvala našim voditeljima bračnom paru Horvat i Neralić i predivnim mladim volonterima. Posebna zahvala Antoniu Tkalecu i Agnezi na lijepom glazbenom ugođaju, te našoj neumornoj sestri Ramoni koja sve ove godine ne odustaje od nas i svojom upornošću nas stalno potiče na kreativnost i rad za brak i obitelj. Već sada vas pozivamo da nikako ne propustite Večeru uz svijeće dogodine, gdje ćete sigurno dobiti nove ideje i odluke za svoj brak!

Vjerujemo i nadamo se da ćete nam se pridružiti u našem radu za brak i obitelj, i pozivamo vas na našu Ligu obitelji koja se održava druge po redu subote u mjesecu, u Crkvi sv. Ivana  XXIII, u Dubravi u Zagrebu. Slobodno dođite! Srdačan pozdrav uz Božji blagoslov,  Ivana & Marijan Čukelj

Slijedeće, nedjeljno jutro, u Svetištu Kraljice srca slavili smo sv. misu povodom Dana života koju je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije. Organizatorima i volonterima pridružili su se bračni parovi koji su bili u mogućnosti. Svi zajedno smo zahvaljivali za sve bračne parove protekle Večere uz svijeće te, kako nas je mons. Perčić nadahnuto potaknuo, molili za prihvaćanje dara života kao i njegovo poštovanje prema nauku Crkve u našim obiteljima i domovini.

                                                        Odabrali i priredili: Mirjana i Nikica Neralić

FOTOGALERIJA:

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.