Ivanovci: Hodočašće Lige majki istočne regije

Ivanovci: Hodočašće Lige majki istočne regije

 

U nedjelju, 8. svibnja, na Majčin dan pošli smo na hodočašće našoj Majci Triput Divnoj u Ivanovce. Naš susret s Majkom započeo je kod Bildstocka gdje je nas hodočasnike pozdravio pater Christoph, a pozdrav našoj Majci i Kraljici u ime svih nas uputila je Liga majki iz Osijeka. U molitvi krunice i pjevanju marijanskih pjesama uputili smo se u procesiji prema crkvi sv. Ivana Kapistrana.  Po dolasku u crkvu kod oltara Majke Triput Divne pozdravila sam hodočasnike, posebno majke koje su došle iz Srijema. Sestra Mariana priredila nam je lijepu prezentaciju ”Na putu prema krunjenju”.

IMG_0052

Predavanje sestre Mariane “Ključ do sreće” dalo nam je puno poticaja za naš daljnji apostolat. Majci Božjoj 20. kolovoza u Maloj Subotici darovat ćemo krunu koja će imati oblik kao kruna u Ivanovcima no u njezinom će središtu umjesto svetišta svijetliti jedno srce. Majku Božju ćemo okruniti za Kraljicu srca. To nas može potaknuti na razmišljanje kako uopće izgleda srce Majke Božje? Ako je ona Kraljica, onda mora imati najplemenitije srce. Marijino srce je tako lijepo jer je ponizno.

IMG_0028

Što je za nas poniznost?

Poniznost znači: biti malen pred Bogom. Marija je svjesna svoje neznatnosti pred Bogom. Ona zna da je nebeski Otac ljubi, ona želi činiti ono što raduje Oca. Potpuno se predaje Bogu, čini i dopušta sve što Bog hoće. To je put kojim mi trebamo ići ne srameći se svoje neznatnosti pred Bogom, jer Otac ljubi malene i na njih izlijeva svoju milosrdnu ljubav.

Poniznost je istina.
Ponizan čovjek vidi se u Božjem ogledalu i ogledalu Majke Božje jasno i stvarno.

Poniznost je istina – to znači priznati svoju ograničenost stvorenja, pogriješke i slabosti. Gospodin Bog stvorio je moju narav koju trebam voljeti, jer protivio bi se njemu ako ne bi priznao svoju narav. Prava poniznost u sebi sadrži balans između neznatnosti i veličine. Pred Bogom nisam ništa, no osjećam duboku zahvalnost i radost jer sam odabran.

Poniznost je izvanredna milost.
Milost poniznosti ne možemo postići vlastitim snagama, moramo je izmoliti. Ona je dar Duha  Svetoga.

Poniznost nam u ruke daje i trostruki ključ:

1. Ključ Božjega srca

Nebeskom Ocu je najdraže kada dođemo k njemu sa svojom slabošću i bespomoćnošću. Prikazujmo Ocu svu svoju bijedu kako bi doživjeli da nas Otac pun ljubavi i smilovanja unosi u svoje srce.

2. Ključ istinske svetosti

Sveta mala Terezija nastojala je postati sve manjom kako bi se Bog u potpunosti mogao brinuti za nju i nositi je na svojim rukama. Ona je postala sveta na svom malom običnom putu, putu kojim je i druge podučavala. Ugledajmo se na malu Tereziju te i mi težimo istinskoj svetosti.

3. Ključ sreće

Vidjeti sebe samog nesavršenim, a druge savršenim, u tome je sreća.

Nema ničega ljepšeg no misliti dobro o bližnjima. Svakodnevno trebamo promatrati kako me je Bog susreo u svojoj dobroti i ljubavi. Ne smatrati sebe važnim, biti neprimjetan. Radovati se zbog vlastite slabosti i kada mogu Ocu služiti u pozadini. Nesebično služiti u našim obiteljima i šire. Biti kršćanin znači služiti. Takvom poniznošću zavrijedit ćemo plivati u moru Božjeg milosrđa.

Drage žene i majke, molit ćemo Majku Božju, Kraljicu srca: U svima nama gori čežnja da postanemo ponizni poput Marije. Nauči nas pravoj poniznosti. Daj da postanemo tvoja živa kruna. Oblikuj naša srca po svome srcu. Kraljice, šalji nas – od srca do srca. Nakon predavanja uslijedila je pauza koju smo iskoristile za međusobno druženje. Svetu misu predvodio je pater Christoph.

Radosnog srca pratili smo sklapanje Saveza ljubavi. Naših 6 kandidatica sklapalo je prvi stupanj i 3 kandidatice drugi stupanj Saveza ljubavi. Neka ih dragi Bog blagoslovi, a Majka Triput Divna odgaja u schönstattskoj pobožnosti. Naš susret završili smo klanjanjem pred Presvetim.

Hvala ti, Bože, za ovaj divan Majčin dan. Po svome milosrđu, Gospodine, daj nam snagu za naš apostolat i otvori naša srca da postanu svetišta Majke i Kraljice.

KRALJICE, ŠALJI NAS – OD SRCA DO SRCA!

Marija Štefanović

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.