INFORMACIJE IZ SVETIŠTA U IVANOVCIMA

INFORMACIJE IZ SVETIŠTA U IVANOVCIMA

 

Uistinu smo radosni, jer ćemo, nadam se, dobiti prostor neophodan za ugodniji i dostojanstveniji boravak hodočasnika u Svetištu. Stoga je svaki vaš novčić dobro došao za nastavak gradnje i opremanje prostorija, osobito za uređenje sanitarnog čvora.

(IBAN: HR53234000 9 1510838877. Model plaćanja HR00 i poziv na broj primatelja 2020.).


Građevinski radovi

Dana 25. svibnja 2020. godine započeli su građevinski radovi na kući za hodočasnike u Ivanovcima.

Uistinu smo radosni, jer ćemo, nadam se, dobiti prostor neophodan za ugodniji i dostojanstveniji boravak hodočasnika u Svetištu. Za sada raspolažemo sredstvima koja će pokriti troškove izgradnje ovog prostora samo do faze izgradnje krova. Stoga je svaki vaš novčić dobro došao za nastavak gradnje i opremanje prostorija, osobito za uređenje sanitarnog čvora.

(IBAN: HR53234000 9 1510838877. Model plaćanja HR00 i poziv na broj primatelja 2020.).

Krajem travnja (28.4.2020.) organizirali smo uređenje okoliša i sadnju cvijeća na prostoru gdje se za sada to može činiti i gdje neće ometati izvođenju građevinskih radova. Zajedničkoj akciji uređenja, kao i donacijom potrebnih sredstava za nabavku cvijeća i zemlje, odazvalo se nekoliko dragih i vrijednih osoba, naših članova iz zajednica Josipovac, Marjančaci, Ivanovci i Valpovo.

Duhovni život

Duhovni život na Svetištu također se normalizirao. Presretni smo zbog toga jer ponovno možemo po Mariji, punim plućima, udisati miomirise ove duhovnosti.

Duhovsko bdijenje u Svetištu uoči blagdana Duhova proveli smo moleći Duha Svetoga da nas ojača i osposobi živjeti u punini kršćanski poziv. U spoznaji i svijesti da je duboko u nama, da nas potiče na dobra djela, dijeleći nam svoje darove stavom djetinjeg iščekivanja, zakoračili smo radosno u taj DUHOVNI susret, pun ljubavi, kao što kaže sv. Pavao u Poslanici Rimljanima »Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!«

Raduju nas sva događanja u Svetištu, a osobito najavljeni trodnevni kamp mladih od 18. do 20. lipnja 2020. godine na prostoru Svetišta na kojem će sudjelovati 20-ak mladića i djevojaka iz okolnih mjesta.

Naša Kraljica je uvijek sa nama. Živi u našim srcima, u našim obiteljima i u našoj zajednici. Ona nas potiče novim aktivnostima. Ove, kao i proteklih godina, Njezina milosna slika bila je u Tijelovskoj procesiji u Valpovu u jednoj od sjenica koju članovi naše zajednice imaju čast svake godine uređivati. Bila je u slavljenju Presvetog Tijela i Krvi Kristove. U svečanoj povorci iza Presvetog, hodali smo kao hodočasnici za Kristom prema svom konačnom cilju. Upravo nas Ona, Kristova i naša Majka u ovoživotnom hodu, kao putujuću crkvu, majčinski podučava i usmjerava tim putem do Krista.

Idući za Njom – nećemo pogriješiti put; misleći na Nju – nećemo posrnuti na putu; dok nas Ona vodi – nećemo se umoriti; zazivajući Ju imamo postojanu nadu.

A.S.

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.