HODOČAŠĆE ŽENA I MAJKI ZAPADNE REGIJE POVODOM MAJČINOG DANA U SVETIŠTE KRALJICE SRCA, U MALOJ SUBOTICI, SA SVEČANIM DARIVANJEM ŽEZLA MTD (2. dio) – 16. svibanj 2021.

HODOČAŠĆE ŽENA I MAJKI ZAPADNE REGIJE POVODOM MAJČINOG DANA U SVETIŠTE KRALJICE SRCA, U MALOJ SUBOTICI, SA SVEČANIM DARIVANJEM ŽEZLA MTD (2. dio) – 16. svibanj 2021.

 

PROČITAJTE: Slavlje darivanja žezla MTD – Sklapanje Saveza ljubavi


Slavlje darivanja žezla MTD

Nakon svete Mise, uslijedilo je željno očekivano Slavlje darivanja žezla MTD. Kao Liga žena i majki odlučile smo, upravo na Majčin dan, darovati ponovo žezlo našoj Majci i Kraljici, koje smo joj poklonile povodom Njenog krunjenja Kraljicom Srca, 20. kolovoza 2016. g.

Po uzoru na o. Josefa Kentenicha, osnivača našeg pokreta, željele smo Majci, u ovim teškim vremenima i velikim krizama, darovati žezlo s molbom da Ona uzme to žezlo, vlada i proslavi se. Tijekom 9 mjeseci svakodnevno smo, u duhu, Majci predavale žezlo te ju našom zajedničkom molitvom molile da nam pomogne, da nas štiti i brani u svim našim nevoljama.

Darujući našoj Majci i Kraljici ponovo žezlo, uputile smo joj svoje molitve:

  1. Primi žezlo i pokaži se kao Kraljica i Odgojiteljica na našem putu svetosti!
  2. Primi žezlo i vodi nas kroz ovo teško razdoblje do obale novog vremena!
  3. Primi žezlo i otvori Očevom Oku put u naša Svetišta!
  4. Primi žezlo i proslavi se kao odvjetnica u procesu proglašenja blaženim oca Kentenicha!

Primi, u znaku ovoga žezla, i nas sa svime što jesmo i posjedujemo!

Uz pjesmu i našu zajedničku molitvu te molitvom „Ljubljeni nebeski Oče“ molili smo na naše, gore navedene, nakane. Kao kruna te molitve bila je molitva o. Kentenicha: „Molitva o žezlu“.

Potom smo iznijeli žezlo iz Svetišta te u procesiji nosili sliku naše nebeske Majke i Kraljice MTD iza koje je slijedilo žezlo, naš dar našoj priznatoj Kraljici, potom simbol Očevog Oka koje nam je svjedočilo o ljubećem Očevom pogledu i blagoslovu ovog svečanog čina, fotografije kruna koje smo do sada našoj MTD darovali i hodočasnička povorka Marijine djece.

Položili smo sliku na Njeno stalno mjesto u hodočasničkom domu te pored nje položili žezlo, koje će tu trajno ostati, u trajnoj vlasti naše Majke i Kraljice.

U manjim grupama odali smo duboku čast i zahvalu našoj Majci i Kraljici što je primila žezlo s istom molitvom naših srca: „Marijo, primi žezlo i proslavi se!“ Predavale smo Majci i one žene i majke koje nisu mogle doći, a koje su nas u duhu i zajedničkoj molitvi pratile, darujući Majci žezlo u svetištima svojih srca i u svojim Kućnim svetištima.

Za uspomenu. na ovaj svečani čin, svaka je osoba dobila malu sličicu naše MTD i žezla koje smo joj darovali, uz citat o. J. Kentenicha iz njegove Molitve o žezlu:

„Drži u ruci žezlo! Majko, štiti Schönstatt svoj!
Samo Ti si Kraljica – naše je geslo Učini da neprijatelja nestane roj.
Schönstatt nek ostane Tvoje omiljeno mjesto
Apostolskog duha dom. Ključ svetosti svakidašnjice
Predvodnik svete borbe sa zlom.“
(J. Kentenich)

Sklapanje Saveza ljubavi

Uslijedilo je i treće slavlje – obred posvete Saveza ljubavi naših novih članica: 11 žena i majki te jedne djevojke iz Zagreba.

Pater Christoph podsjetio nas je da obred posvete Saveza ljubavi nije kraj, već početak našeg življenog Saveza ljubavi u kojem je ključna naša vjernost, jer naša nebeska Majka jako treba nas: „Ništa bez nas“! On dalje navodi kako ta Mama treba nas, naročito sada u ovoj velikoj krizi, da budemo Njena oruđa mira i ljubavi, Njeno svjetlo – da budemo male Marije.

Od srca čestitamo našim novim članicama što su postale dio naše velike Obitelji.  Pozivamo ih u rad naših liga kako bi mogle dublje urastati u našu duhovnost i apostolski djelovati.

U zajedništvu s njima, svi smo obnovili svoj osobni Savez ljubavi s MTD i ponovo Joj se posvetili Posvetnom molitvom te tihom osobnom molitvom i dubokom zahvalom.

Na završnom domjenku, uslijedila je ponovna razmjena srdaca među hodočasnicima i domaćinima, ali i ona posebna u Svetištu – između nas osobno i naše nebeske Majke. Bilo je dirljivo gledati kako se naše članice iz Vodica teško odvajaju od Majke i Njenoga Svetišta, jer samo je nebeskom Ocu znano kada će opet moći doći… Svima je nama bilo teško napustiti ovo Svetište, ovo naše omiljeno mjestašce, dom naše nebeske Majke u kojemu nas Ona okuplja i povezuje.

Od srca zahvaljujemo p. Christophu i s. Mariani koji su nam omogućili ovo hodočašće! Također, od srca hvala našim domaćinima, voditeljicama, sudionicama programa, ostalim suradnicima, svim hodočasnicima kao i onima koji su nas u duhu i molitvi pratili iz svojih domova!

Napustili smo Svetište s dubokom zahvalom, nebeskom Ocu i našoj nebeskoj Majci i Kraljici, na ovom prekrasnom danu, na svim milostima koje su ispunjale naša srca, s riječima koje su odzvanjala u njima: Sva slava i čast Presvetom Trojstvu i Tebi Kraljice, primi žezlo i proslavi se!

Zahvalne članice Lige žena i majki Zapadne regije