HODOČAŠĆE ŽENA I MAJKI ZAPADNE REGIJE POVODOM MAJČINOG DANA U SVETIŠTE KRALJICE SRCA, U MALOJ SUBOTICI, SA SVEČANIM DARIVANJEM ŽEZLA MTD (1. dio) – 16. svibanj 2021.

HODOČAŠĆE ŽENA I MAJKI ZAPADNE REGIJE POVODOM MAJČINOG DANA U SVETIŠTE KRALJICE SRCA, U MALOJ SUBOTICI, SA SVEČANIM DARIVANJEM ŽEZLA MTD (1. dio) – 16. svibanj 2021.

 

Liga žena i majki Zapadne regije i ove je godine organizirala naše tradicionalno hodočašće žena i majki u naše Svetište Kraljice Srca u Maloj Subotici, povodom Majčinog dana. Došli smo našoj nebeskoj Majci s iskrenim čestitkama te dubokom ljubavlju i zahvalnošću na Njenoj majčinskoj ljubavi i brizi za sve nas. Bilo nas je oko 70 prisutnih.

Naša Majka i Kraljica se pobrinula da se, unatoč pandemije, okupimo oko Nje u Njenom Svetištu. Iako mnoge žene i majke nisu mogle doći, kao niti naša sestra Mariana iz Schönstatta koja prati rad Lige majki i žene u Hrvatskoj, ovo hodočašće je bilo posebno snažno i veliko u svojoj malenosti! Upravo kroz proteklih godinu dana, kada smo bili izloženi mnogim nevoljama te kada smo kao Liga žena i majki slavile 100. godišnjicu Schönstattskog ženskog pokreta, naša Majka i Kraljica povezala nas je dubokom mrežom ljubavi, učvrstivši nas više nego ikada u zajedničkoj molitvi, žrtvi i ljubavi. Svaka, od nas prisutnih, donijela je u svome srcu sve one koje nisu mogle doći. Naša Majka i Kraljica naučila nas je da je Njoj svako Njeno dijete dragocjeno. Ona se jednako radovala svakoj ženi i majci i drugima tamo prisutnima, radovala našim članicama koje nisu mogle doći, već su nas duhovno pratile (duhovno hodočasteći u Svetište) iz svojih Kućnih svetišta, iz svojih bolesničkih postelja, iz svojih Svetišta srca!

Uvodni program

U uvodnom programu, naše su domaćice predvodile Devetnicu Duhu Svetom zazivajući Duha Svetoga na sve hodočasnike, na sve naše članice koje nisu mogle doći, na cijelu našu HŠO i Međunarodnu schönstattsku obitelj, na sve naše zajedničke velike i male nakane.
Zahvaljujući Božanskom Milosrđu, naš pater Christoph opet je bio među nama i, zahvaljujući njegovom dolasku u ovo malo, a opet tako veliko, hodočašće moglo se realizirati.
Dok su svi meteorolozi, kroz cijeli tjedan, upravo za taj dan naviještali obilje kiše, sunce je obasjavalo naše malo Svetište i sve nas kao da je naša Majka raširila svoj zlatni plašt nad nama. Majka se od samoga početka proslavljala!

Svečana sv. Misa

Nakon kratkog pozdrava i sažetka programa naših voditeljica, koji se sastojao od tri dijela: Svete Mise, Slavlja darivanja žezla MTD te obreda posvete u Savez ljubavi, započelo je svečano misno slavlje koje je predvodio p. Christoph.

Pjesmom „O, Marijo, s Tobom na putu“ pozdravile smo našu Majku i Kraljicu, iznoseći joj svoju djetinju ljubav i zahvalnost što nas prati na „cestama naših života“, što nas je u Savezu ljubavi i po ostavštini svoga Sina Isusa Krista primila za svoju djecu. Iskrene čestitke naših srca, za Njen dan – Majčin dan, stavile smo na oltar pred Njenoga Sina i našeg Oca nebeskoga zajedno sa svim našim zajedničkim nakanama za ovo naše hodočašće, za sve članove i potrebe HŠO, za našu Međunarodnu schönstattsku obitelj, za našu domovinu i cijeli svijet te naše osobne nakane.

Pater Christoph je u svome nagovoru zahvalio Majci što se u ovom Svetištu nastanila kao Kraljica srca i što iz njega, svojom savršenom ljubavlju, djeluje i daruje obilje milosti. Istaknuo je da smo ovdje došli iz ljubavi prema našoj nebeskoj Majci, sa željom da obnovimo Njeno krunjenje te joj svjesno predamo žezlo. To sada činimo, kada doživljavamo velike krize zbog pandemije, nevolja u našoj Međunarodnoj schönstattskoj obitelji, u našim osobnim obiteljima, u našim odnosima, u našim kušnjama kada padamo uvijek u iste zamke. Sada nam je jako potrebna Marijina pomoć i zato joj predajemo žezlo s molbom: „Marijo, proslavi se! Proslavi se i u mome životu, jer sami ne možemo uspjeti!“ On je istaknuo kako, darujući Majci žezlo, mi Nju priznajemo našom Kraljicom, jer Ona to već jest sa svom svojom kraljevskom moći. „Mi danas otvaramo vrata za Marijino kraljevsko djelovanje“, ističe p. Christoph. On nas podsjeća kako je tu važno i ono „Ništa bez nas“. Stoga predajemo Majci svoje molitve i žrtve, svoja odricanja i odluke. Time joj otvaramo vrata za Njeno kraljevsko djelovanje i dopuštamo joj da nas vodi k Ocu.

Pod Marijinim vodstvom, 18. prosinca 2020., započeli smo veliku devetnicu uoči unošenja simbola Očevog Oka u Svetište MTD u Ivanovcima, koje će biti 18.rujna ove godine, zajedničkom molitvom HŠO „Ljubljeni nebeski Oče“. Kako navodi p. Christoph, do tada je točno još devet tjedana kada još više želimo moliti uključujući i druge molitve, npr.: Litanije nebeskome Ocu, Krunica nebeskom Ocu, osobni razgovor s Ocem…

Zahvalne članice Lige žena i majki Zapadne regije

Nastavak slijedi