Hodočašće Lige žena i majki Slavonije u Ivanovce

Hodočašće Lige žena i majki Slavonije u Ivanovce

 

Hodočašće Lige žena i majki Slavonije u buduće Svetište Majke Triput Divne u Ivanovcima

„OVO JE DAN ŠTO GA UČINI GOSPODIN“

Pripremali smo se za taj dan susreta, radovali smo se, a bilo je iznad očekivanja.

Nedjelja – dan Gospodnji, 6. svibnja 2018. Okupili smo se u crkvi sv. Ivana Kapistrana kod oltara Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Šenštatske u Ivanovcima. Majka nas je milostivo gledala. Da, svakoga od nas milovala je svojim pogledom, ispunila je naša srca radosnim mirom, ljubavlju, strpljivošću. Bili smo jedno srce i jedna duša. Neizmjerno zahvalni, pozdravili smo našu Majčicu pjesmom Marijo svibnja Kraljice.

U uvodnom dijelu, koji je koordinirala regionalna voditeljica Lige žena i majki, Marija Štefanović, pozdravili smo naše drage šenštatske voditelje: patera Christopha Horna i sestru Marianu Hermann, bez kojih ne bismo bili to što jesmo – „oruđe u ruci Triput Divne Majke – male Marije“.

Uslijedio je nagovor, svjedočanstvo o djelovanju oca Kentenicha, popraćeno oduševljenim pjevanjem svih članica Lige žena i majki predvođeno šenštatskim zborom iz Josipovca.

Pater Christoph slavio je župsku svetu Misu za Ivanovce i sve nas hodočasnike. Tako smo u Bogu bili zajedno sabrani. Primili smo najveći misni dar – Tijelo Kristovo. U homiliji nas je pater Christoph podsjetio na veliki događaj koji je pred nama – blagoslov II. svetišta Triput Divne Majke Šenštatske u Hrvatskoj, ovdje u Ivanovcima, u subotu, 15. rujna 2018. godine. Toga dana obilježavamo i 50. godišnjicu smrti oca J. Kentenicha i Svetište će biti poklon našem duhovnom ocu i osnivaču. Malo kasnije, obilježit ćemo i 100. godišnjicu od smrti Josefa Englinga – junaka Šenštatskog pokreta. Njegov življeni savez s Triput Divnom Majkom može nam biti putokaz u svetosti svakidašnjice. Hvala pateru na duhovnoj okrijepi koju smo po njemu primili.

Nakon svete Mise imali smo klanjanje. Sam Gospodin se izložio pred našim očima. Uputili smo mu, u dubini svoga srca, a i zajedničke naglas, naše molbe, zahvale i pjesme.

Uslijedila je pauza uz kavu, piće i kolače, a nadasve uz zagrljaje koje smo nesebično dijelili, sretni u zajednici naše velike obitelji.

Sestra Mariana priredila je predavanje i malo iznenađenje te nas u ovoj godini oca Kentenicha podsjetila na življeni savez ljubavi – Josefa Englinga. Saznali smo da je upravo on je živi kamen temeljac šenštatskog Svetišta, ali i duhovni sin oca Josefa Kentenicha. Budući da su u Rim dostavljeni svi materijali za proglašenje Josefa Englinga blaženikom, očekujemo da će on biti i prvi svjedok svetosti oca Kentenicha. Hvala sestri Mariani što nas je potaknula da iskoristimo ovo milosno vrijeme pripreme za blagoslov našeg budućeg Svetišta, da rastemo u svetosti svakodnevice.

Uslijedio je obred sklapanja Saveza sa Majkom Triput Divnom za četvero žena koji je vodio pater Christoph uz sestru Marijanu i voditeljicu Slavonije gospođu Miru Erceg.

Hvala dragoj Majčici za prijem novih članica u Savezu ljubavi i što smo i mi svi, prisutni u duhu, mogli obnoviti svoja obećanja.

Još jedno svjedočanstvo naše ljubavi i odanosti Majci Triput Divnoj uslijedilo je svečanim činom posvete. Pater Christoph blagoslovio je krune i slike Triput Divne Majke Šentstatske dok je nas dvadesetak majki stajalo ispred oltara. Tako smo Triput Divnu Majku okrunili za Kraljicu naših Kućnih svetišta.

Po završetku susreta, moleći krunicu, uputili smo se iz crkve u procesiji do našeg budućeg Svetišta.

Molitve Triput Divnoj Majci, Kraljici i Pobjednici Šenstatskoj kod Bildštoka, u ime svih nas, uputila je naša voditeljica osječkog područja gospođa Štefica Klasić.

Bio je to zaista dan što ga učini Gospodin, radujmo se stoga budućem susretu. Radujmo se!

Priredila: Marija Račić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.