Evo nas pred tobom Marijo

Evo nas pred tobom Marijo

 

Budući da je bio 17. u mjesecu, dan prije dana Saveza, odlučili smo imati lijepo slavlje sa svim našim lokalnim članovima koji su uvijek tamo s nama. Sv. Misu nam je predvodio vlč. Ćorluka, a susret s Presvetim Oltarskim Sakramentom bio nam je poseban značajan i nešto što smo u zajedništvu dugo čekali.


Đakovačka lokalna zajednica hodočasti redovito svakog mjeseca u naše Svetište u Ivanovce, od kada je posvećeno. Dogodilo se nešto što nitko nije mogao niti naslutiti, sve je stalo, korona virus stigao je i u našu zemlju, proglašena je pandemija i svi smo bili zatvoreni u kuće. Zadnji naš posjet Svetištu bio je u veljači i od tada smo samo duhovno bili povezani s našom Kraljicom. Prošlo je 4 mjeseca i dočekali smo da nam je put malo sigurniji. Tako smo se svi radovali jer ovo je za nas bila dodatna karantena…

Budući da je bio 17. u mjesecu, dan prije dana Saveza, odlučili smo imati lijepo slavlje sa svim našim lokalnim članovima koji su uvijek tamo s nama. Sv. Misu nam je predvodio vlč. Ćorluka, a susret s Presvetim Oltarskim Sakramentom bio nam je poseban značajan i nešto što smo u zajedništvu dugo čekali. Toliko smo toga Isusu trebali izgovoriti; zahvaliti, tražiti, moliti … Kroz sve ovo vrijeme toliko toga nam je bilo na srcu: u vlastitoj obitelji, među našim članovima, molbe schönstattske obitelji… Naša srca su tako ranjena i pod težinom svega što ranjava – samo je Isus bio lijek. Bilo je prekrasno: osjetili smo blagoslov, radost i mir. Naša Kraljica, koja nas je sve s osmjehom pratila, bila je sretna što smo tu. Osjetili smo da smo svi u njezinom srcu i da se ne trebamo brinuti: ona će od sada brinuti za naše brige. I vlč. Tomislav Ćorluka je u propovijedi govorio o srcu: srce je ono koje odlučuje, ono je središte našeg bića, a slavlje srca je slavlje Marijine ljubavi u nama.

Sretni smo što smo opet ovdje, pjevali smo našoj Kraljici i zahvalili što smo mogli doći. S radošću i toplinom u srcu morali smo krenuti. Mahnuli smo –  do drugi put, daj Bože brzo!

 Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.