EVO NAS PRED TOBOM, MARIJO – Ivanovci, 18. svibnja 2022.

EVO NAS PRED TOBOM, MARIJO – Ivanovci, 18. svibnja 2022.

 

Okupljeni oko naše Triput Divne Majke Marije, svibnja Kraljice, iz nekoliko mjesta, posebno Đakova i Slavonskog Broda, bili smo sretni u zajedništvu i samim tim što smo ponovno došli u naše Svetište. Osamnaesti je u mjesecu i naša proslava Dana Saveza ljubavi s nebeskom Majkom u povezanosti sa svim Schönstattovcima u svijetu.

Sv. misu predslavio je, kao i što je poveo sa sobom članove naše lokalne zajednice iz Slavonskog Broda, tako i župljane svoje župe Bezgrješnog Srca Marijinog, vlč. Tomislav Ćorluka. U homiliji smo slušali… kako u neku zajednicu idemo kako bi upoznali i ljubili Krista, služili Kristu čija nas je Krv, prolivena na križu, otkupila. Slično kao trs i loza, loza preko trsa prima sve što joj je potrebno kako bi donosila obilat rod.

Tu sliku Krist upotrebljava za naš odnos s Njim. Sveci su bili snažno povezani s Kristom i zato su mogli činiti velika djela. Za sva dobra djela koja su učinili bili su svjesni da to ne čine oni i da to nije njihovo djelo, nego Krist koji je u njima. Tako i mi vjernici, ne okupljamo se i ne povezujemo samo oko neke ideje, interesa ili učenja, nego oko žive osobe Isusa Krista. Tako se u Euharistiji događa transfuzija Božjeg života, ljubavi, snage i hrabrosti za naš život. Mjera našeg kršćanstva je biti svet, a to ne možemo postići sami, nego samo s Kristom. Nemamo se čega bojati ni brinuti jer sve što nam je potrebno – Krist će nam dati. On nas poznaje bolje nego mi sami. On bolje zna što nam treba, što možemo, zašto smo stvoreni i koji su naši talenti. Na nama je samo vjerovati i biti poput trsa i loze, jer vjera u Isusa, i u to koliko ga ljubimo, govorit će o tome koliko će naša djela biti sveta.

Svetu misu i Slavlje Saveza animirao je dio župnog zbora SANTO iz Đakova koji je uljepšao ova naša današnja slavlja. Svi koji su sklopili Savez ljubavi, povezani su danas kao i svakog osamnaestog u mjesecu u zajedništvu s našom Majkom i Kraljicom na Izvoru milosti. I mi smo danas došli pred Nju i u svojim srcima donijeli i sve one nama drage osobe, zahvalili što nas sve vodi u svakodnevici života i bogato dijeli svoje milosti koje su nam potrebne. Njeno Srce mudro je, poučljivo i blago, a nadasve sveto, u koje nas je sve upisala po Savezu ljubavi. Pomozi nam da naša srca ostanu budna i da ti uvijek ostanemo vjerni i što sličniji tvome srcu! Pomozi nam čuti što nam govori dobri milosrdni Otac, čiji ćemo simbol unijeti u naše Svetište u Maloj Subotici. Molimo da za taj svečani čin pripremimo sebe i svoja srca! Pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, gledali smo i osjećali da se razumijemo više od riječi. Zahvalili smo za sva djela u kojima ima toliko ljepote, mudrosti, dobrote i milosrđa. Molili smo da nam snagu daje, kao i za sve one koje smo donijeli u našim srcima, koji trpe tjelesne boli, koji su nesretni. Molili smo za sve ono što nam se događa, da ne budemo zabrinuti, nego da u svemu vidimo Očevu ruku koja nas blagoslivlja. Bez obzira što iz nje primamo, ono je uvijek najbolje za nas.

Radosni i ispunjeni u Duhu, kratko smo se zadržali oko našeg Svetišta i razmijenili svoje dojmove u ovo lijepo svibanjsko predvečerje. Pozdrav i rastanak do nekog drugog susreta u domu i srcu naše nebeske Majke, Kraljice i Pobjednice Schönstattske u Ivanovcima.

Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.