DUHOVSKO BDJENJE U IVANOVCIMA – 18. 5. 2024.

DUHOVSKO BDJENJE U IVANOVCIMA – 18. 5. 2024.

 

U subotu 18. svibnja 2024. u Svetište Majke Triput Divne u Ivanovcima, održano je župno duhovsko bdjenje započeto slavljem sv. mise koju su predslavili župni vikar Krešimir Iljazović iz Donjeg Miholjca i domaći župnik Robert Almaši.

Vikar Iljazović u svojoj homiliji naglasio je kako je najveća odlika i način na koji možemo prepoznati da je Duh Sveti blizu nas i da djeluje u nama – mir. Duh Sveti donosi mir u naše živote i u naše zajednice. Pozvani smo dopustiti mu, ne da djeluje u drugoj osobi, nego da djeluje u nama. Da mi prvi osjetimo da nam Duh Sveti daje taj mir. Da na taj način vodi naš život. Ukoliko imamo mir u srcu, na pravom smo putu. Ukoliko gledamo drugoga s pogledom mira, na pravom smo putu.

Predslavitelj je dalje govorio kako je Duh Sveti dar Božje blizine. “Najbolje je i najljepše započeti svoj dan s himnom Duhu Svetom. Zamoliti ga da nas vodi kroz svaki dan. Potrebno nam je vodstvo Duha Svetoga. I na tragu Marije uvijek se trebamo upitati osluškujemo li što nam Bog govori i što Gospodin od nas traži.”

Potom je uslijedilo Slavlje saveza u organizaciji Lokalne zajednice Donji Miholjac te euharistijsko klanjanje. Slavlje i svečanost nastavila se Duhovskim bdjenjem pod geslom Put svjetla, koje je predvodio župnik Almaši. Vjernici su se okupili s upaljenim svijećama i pohodili postaje križnog puta oko Svetišta, a nakon uvodnih molitava sudjelovali u pobožnostima i razmatranjima Božje riječi prateći je zazivom “Učini nas svjedocima tvoga uskrsnuća i vodi nas putem novosti života.”

Hodeći polako s upaljenim svijećama, pjesmom i molitvom častili smo Duha Svetoga i pripremali se za nadolazeći blagdan Pedesetnice. Pobožnost je završila svečanim blagoslovom.

Župni zbor iz Ivanovaca, Harkanovaca i Zelčina, uveličali su bdjenje prigodnim pjesmama. Hvala im.

Mirta Reljac

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.