Duhovne vježbe p. Christopha u Maloj Subotici

Duhovne vježbe p. Christopha u Maloj Subotici

 

05.01.-06.01.2019. – duhovne vježbe u našem Svetištu! Duhovne vježbe održavao je pater Christoph Horn, a tema bila je naše aktualno geslo; „Jedno srce u Ocu, nastavak…“ Na početku godine primiti toliko duhovnih poticaja, materijala za razmatranje, duhovno osnaženje i okrjepu, osjećamo mi koji smo sudjelovali na ovim vježbama, itekako je važno i bitno za cijeli naš duhovni rast i razvoj.

Ne mogu sada sve sažeti, ali cijeli tekst duhovnih vježbi možete preuzeti OVDJE.

Svaki dan slušali smo po 4 predavanja, imali smo zajedničku pauzu, i vrijeme za molitvu u Svetištu, zajedničko klanjanje i sve smo završili sa sv. Misom.

Pater Christoph se jako potrudio voditi nas kroz ove duhovne vježbe bliže Nebeskome Ocu, učili smo kako uočavati Božje tragove u našem osobnom životu, ali i na našem zajedničkom putu u HŠO, kako se služiti svim duhovnim poticajima koje smo primili u protekloj godini, gledati na osobnost Marije, na Njezinu ličnost koja nama dolazi i kao lijek i kako uključiti oca Kentenicha u naše osobne živote.

Kroz ove duhovne vježbe slušali smo također i o temeljnoj karizmi naših Svetišta, o našem dugoročnom cilju kao HŠO; „Svetost u zajednici“. Kako postići tu svetost kroz Savez ljubavi i kako nam u tome može pomoći upravo osobna povezanost. Koliko je važno u našim životima napraviti na početku godine jedan osvrt; osvrt mog osobnog života, ali i osvrt mene kao člana HŠO…

Važno je to učiniti i kroz cijelu godinu, uzeti si vrijeme za molitvu, za tišinu, uzeti si vrijeme za Boga – to je najisplativija potrošnja našeg vremena!!

Ivana Mikac Dodlek