Draga Schönstattska obitelji u Hrvatskoj!

Draga Schönstattska obitelji u Hrvatskoj!

 

Pismo sestre Ramone za Schönstattsku obitelj u Hrvatskoj možete preuzeti i pročitati, kliknite OVDJE.


Schönstatt, 18. listopada 2021.

Draga Schönstattska obitelji u Hrvatskoj!

S velikom radošću mogu Vam svima danas na dan našega osnutka priopćiti da je Očevo oko za naše Svetište u Maloj Subotici, koje sljedeće godine želimo tamo postaviti, gotovo. Kako je došlo do toga Očeva oka?

Ovdje kod nas u Njemačkoj nije više bilo nijednog Očeva oka koje bismo mogli dobiti, kao ono u Ivanovcima. Tako sam se posvuda raspitivala gdje i tko bi mogao napraviti nešto takvo te prije svega koliko će koštati čitava stvar. Na kraju sam to naručila u Brazilu kod naših sestara.

Bilo je to 13. kolovoza 2020. Otada sam u kontaktu s njima u Brazilu. Zbog pandemije bilo je najprije teško doći do materijala za izradu.

Jedna sestra mi je napisala: “Naša sitaucija s koronom nije dobra. Ovaj tjedan je opet sve zatvoreno, previše je mrtvih u zemlji.“

Tako se taj proces protegao preko jedne godine. Posebno je lijepo da je jedna od mojih susestara, sestra M. Roseli, sama napravila to

Očevo oko, dakle, sve je rukom modelirala prema obliku Očeva oka u Prasvetištu. Gorski kristal u sredini također je sama izbrusila, što zahtijeva mnogo vremena, a prije svega je jako, jako skupo ako se to dade nekoj firmi da to napravi.

Zatim sam također zamolila sestre, bi li mogle Očev simbol odnijeti na grob João Luiza Pozzobona i u njihovo svetište. Na kraju krajeva kampanja s Majkom Božjom Hodočasnicom je nastala točno tamo u Brazilu.

I zatim sam pomislila kako je lijepo da točno sada taj Očev simbol dobije svoje mjesto u našem prvom Svetištu u Maloj Subotici, jer je konačno naš Schönstattski pokret u Hrvatskoj prije svega postao poznat preko mnogih slika Gospe Hodočasnice i tek se tako malo po malo polako dalje razvijao.

Evo i nekoliko fotografija našega novoga Očeva simbola, koje će nas također uskoro posjetiti u Hrvatskoj. Naše sestre u Brazilu su ga već zapakirale, osobito za dug put u Njemačku. A ja ću ga rado još odnijeti na naša sveta mjesta u Schönstattu, kao što je kapelica utemeljitelja i Prasvetište.

Srdačan pozdrav u velikoj radosti

Vaša s. M. Ramona

FOTOGRAFIJE OČEVA OKA:

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.