DOGAĐAJI NA SVETIŠTU U IVANOVCIMA u studenom i prosincu 2023.

DOGAĐAJI NA SVETIŠTU U IVANOVCIMA u studenom i prosincu 2023.

 

Nakon većih događanja u rujnu i listopadu, pomislili smo da će sve nekako utihnuti. Ali već početkom studenoga naše Svetište Majke Novog Saveza neslužbeno su posjetili naši nadbiskupi mons. Marin Srakić i mons. Đuro Hranić.

Ovaj privatni posjet nas je raznježio i potaknuo na potrebu veće osobne povezanosti s Triput Divnom Majkom jer vidimo koliko je ona potrebna i našim pastirima koji ju ljube i njoj se utječu.

A krajem studenog i vlč. Marko Glogović, duhovnik Udruge „Betlehem“, sa svojim prijateljima posjetio je prvi put naše Svetište u Slavoniji. Lijepo je kao vjernici, Marijini miljenici osjećati zaogrnutost njenim plaštem ljubavi i u zajedništvu sa ostalim pokretima unutar naše svete Katoličke Crkve stvarati bogati mozaik različitih karizmi.

Posjetili su nas i naši Đakovčani 15. studenog s vlč. Ivanom Zimmermanom i imali sv. misu i Slavlje saveza. A 18. studenog lokalna zajednica iz Ladimirevaca organizirala je proslavu Dana saveza ljubavi. Prvi put, nakon blagoslova Križnog puta, molili smo ga zajedno za stradalnike Domovinskog rata i naše Vukovarce prije sv. mise, koju je vodio domaći župnik vlč. Robert Almaši. Nakon toga sljedilo je Slavlje saveza i klanjanje. Prisustvovao je iznimno veliki broj schönstattovaca. Bogu hvala!

Na spomendan sv. Cecilije 22.studenog vlč. Robert Almaši je imao sv. misu u 18 sati na Svetištu sa članovima župnih zborova Župe Harkanovci. I to nas je oplemenilo i potaklo da darovane talente ne čuvamo za sebe već ih umnažamo na proslavu Božju, jer smo ih zato i primili.

Sljedio je hod kroz došašće i susret Lige majki koji vodi naša draga Verica Vidaković. Dan saveza 18. prosinca organizirali su domaći schönstattovci. Župnik vlč. Robert svojom nas je propovijedi o snu sv. Josipa, ipak probudio. Govorio je o tome da se često mučimo kako nešto trebamo učiniti. Trebali bi poput sv.Josipa spavati i sanjati. Dodao je da bi se trebali ugledati na sv. Josipa jer njegova volja kakva god bila samim time što je poslušao i podredio se Božjoj volji, donijela mu je blagoslov takav da je odgajao samoga Boga. Znači, strpjeti se, prespavati i prihvatiti Božju volju, činiti ono što Bog želi od nas, donijeti će nam mnoge milosti i blagoslove.

Uoči Nove godine, već uobičajeno, imali smo bdjenje – zahvalu za staru godinu i molitve za „novo vrijeme“ u novoj godini. Započeli smo u 20 sati u našem Svetištu, a drugu polovicu susreta svoje molbe i pjesme upućivali smo euharistijskom Isusu, koji ovdje na poseban način djeluje.

Lijep pozdrav i puno blagoslova cijeloj HŠO u novoj 2024. godini šaljemo iz Slavonije.

Jozefina Varžić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.