DOGAĐAJI NA SVETIŠTU IVANOVCI – Milijun djece moli krunicu za jedinstvo i mir u svijetu

DOGAĐAJI NA SVETIŠTU IVANOVCI – Milijun djece moli krunicu za jedinstvo i mir u svijetu

 

Dan saveza i 109. godišnjica Schönstattskog pokreta u Svetištu Majke Novog Saveza u Ivanovcima, ove godine proslavljeno je malo ranije 14. listopada, a na sam dan 18. listopada 2023. u 16,30 sati imali smo lijep događaj.

32 djece su došli moliti krunicu u Svetište i tako su se uključili u međunarodnu akciju „Milijun djece moli krunicu“.

Sestra Ramona Schneider ih je dočekala u kapelici i osmislila njihov susret. Bilo je dojmljivo vidjeti kako djeca izgovarajući ime 21 države u kojoj je rat ili vlada glad i neimaština, stavljaju njihovu zastavicu na oltar. Zatim su molili krunicu za jedinstvo i mir u svijetu.

Po dvoje su klečali pred oltarom i predvodili, a između desetica čitali su svoju molbu upućenu nebeskoj Majci. Time su iskazali solidarnost sa svojim vršnjacima koji pate te su poželjeli da svako dijete bude sretno, sito i veselo poput njih.

Emily Reljac, (13 godina) uveličala je događaj svojim sviranjem i pjevanjem. Potom su imali zakusku i druženje, a gromki dječji glasovi oživjeli su okolinu Svetišta. Vjerujem da je Triput Divna Majka bila radosna zbog ovoga susreta i da će uslišati njihova mala srca.

Molitva i klanjanje za Sinodu i mir u svijetu

19. listopada 2023. u 19 sati sestra Ramona Schneider pripremila je molitve za Sinodu u Crkvi. Molili smo Duha Svetoga za papu Franju i njegovo vodstvo u ovom sinodalnom hodu, a zatim je sljedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molili smo za mir u svijetu u ovom nemirnom i nesigurnom vremenu. U trenutcima tišine zapitali smo sebe gdje mi osobno možemo pomoći miru i u kojim situacijama širiti ga oko sebe. To smo napisali na ceduljice i predali u vrč kao prilog u milosni kapital. Svojim sviranjem i pjevanjem Emily Reljac je animirala susret i tako uljepšala ovu zajedničku molitvu i klanjanje. Pjesmom „Ti plaštem nas zaogrni“ završili smo susret uzdajući se u zaštitu i zagovor Triput Divne Majke. Na kraju smo se svojim molitvama uključili u zajedništvo s „Marijanskim zavjetom za domovinu“. Hvala sestri Ramoni što je prevalila tolike kilometre, kako bi sve pripremila.

Jozefina Varžić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.