Biserni jubilej povratka iz konc. logora

Biserni jubilej povratka iz konc. logora

 

otac_Kentenich

Najveći primjer ljubavi prema Mariji je svakako naš Utemeljitelj, o. Joseph Kentenich. Svoju ljubav zapečatio je slobodnom odlukom za koncentracijski logor u noći 19. na 20. siječanj 1942. Naime, pružena mu je mogućnost da ga  liječnik još jednom temeljito pregleda i proglasi nesposobnim za logor. On je tu mogućnost odbio i tako dokazao svoju posvemašnju ljubav i bezgranično povjerenje u Providnost u Njezinim planovima ljubavi.

Iz zatvora u Koblenzu pisao je:

„Neka naša obitelj postane ognjište, ognjena peć istinske, uzvisujuće, svestrane ljubavi! Za tu dragocjenost nije nijedna cijena previsoka, pa niti moj gubitak slobode i odricanje od izvanjskih radosti. Rado ću platiti tu i svaku drugu, od Boga zatraženu, otkupnu cijenu samo da naša obitelj bude sveta i plodna do kraja vremena.“

Povratak iz logora u svoju ljubljenu obitelj slavit ćemo ove godine na svetkovinu Duhova. I 20. svibnja 1945. bila je svetkovina Duhova.

Svake godine 20. svibnja obilježavamo kao dan zahvalnosti – jer se nije podrazumijevalo da će se otac Kentenich živ i zdrav vratiti iz pakla koncentracijskog logora u Schönstatt. Svjesni smo da to čudo Utemeljiteljevog povratka možemo zahvaliti moći zagovora Majke Božje. Ona se na ovaj način pokazala moćnom Kraljicom. Ovog 20. svibnja je 70. obljetnica tog čuda. Stoga ga želimo na poseban način iskoristiti, kako bismo zahvalili svojoj Majci i Kraljici – za njezino djelovanje u povijesti Schönstatta, u krugu HŠO, ali i našoj osobnoj životnoj povijesti. Slavlje pobjede naše Triput Divne Majke i Kraljice Schönstattske za nas je obećanje da se, i u bitkama i nevoljama svog vlastitog života, smijemo pouzdati u njezinu moć i dobrotu.

Ubrzo nakon svog povratka u Schönstatt, otac Kentenich je krenuo na putovanja po svijetu, kako bi u svjetlu i snazi Duha Svetoga pronio baklju Saveza ljubavi cijelim svijetom. Primimo iz njegovih ruku, bolje iz njegovog srca ovaj plamen ljubavi i ponesimo ga u svoj svagdan, u sve svoje odnose, čežnje i zadatke!

 

(Izvor: Prijedlog nagovora za Slavlje saveza, 5./2015.)

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.