10 godina Župno svetište u Rovišću

10 godina Župno svetište u Rovišću

 

Posjet patera Christopha našoj Schönstattskoj zajednici uvijek nas raduje, ohrabri i potiče da rastemo u Schönstattskoj duhovnostI, ljubavi prema dragom Bogu pod vodstvom Milosne Majke Schönstattske. 

Svake godine pater Christoph nastoji obići svaku lokalnu zajednicu. Tako je uvijek nekako poslije Uskrsa gost kod nas, u našo župi, ove godine 23. travnja. Ljubazno ga je primio naš župnik Stjepan Šprajc i lokalna voditeljica Marija Stapić kao i mi ostali štovatelji Majke Božje Schönstattske.

S paterom smo proslavili 10 godina našeg Župnog svetišta Majke Triput Divne koje se nalazi u kapelici Gospe Snježne u Tuku. Obnovili smo s Majkom Savez ljubavi kao lokalna zajednica. Zahvalili joj što već 15 godina dolazi u naše obitelji kao Gospa Hodočasnica. Dolazi u oko 200 obitelji i donosi svoje milosti: udomljenja u njezinom Srcu, obraćenja i apostolata. Radosno smo pjesmom pozdravili našu Majku prisutnu po trima slikama: Gospe Snježne, Majke Triput Divne i Majke Božje Letničke. I sam pater je rekao kako smo se okupili oko Majke Marije kao njezina djeca bez obzira od kud smo došli (doselili se).

S paterom smo slavili svetu Misu u našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva, a poslije svete Mise pater je kao i obično imao nagovor. Osvrnuo se na proteklih 20-ak godina našeg pokreta u Hrvatskoj, naglašavajući kako je sve to dragi Bog i Majka Božja vodili po svome planu. I ono što smo u početku željeli nije se ostvarilo, a “ispalo” je bolje nego smo mogli tada i zamisliti. Bog sve vodi po svom planu ljubavi, uvijek moramo u to vjerovati. U našoj Domovini imamo dva Schönstattska Svetišta: u Maloj Subotici i Ivanovcima. To je velika milost za sve nas.

Poslije nagovora družili smo se kao Obitelj u župnoj dvorani s našim paterom Christophom i našim župnikom Stjepanom. Okupljeni oko Majke Božje nismo ni mogli nego biti radosni i zahvalni na svim milostima koje nam daruje.

Zahvaljujemo Bogu i Majčici na našem župniku koji nas podražava i omogućuje naša mjesečna Slavlja saveza i susrete Lige žena i majki.

Lokalna schönstattska zajednica

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.