Život oko Svetišta

Život oko Svetišta

 

Posebnost Dana Hodočašća u lipnju, kojeg je 18.06.2017. vodila zajednica iz Zagreba, bilo je sklapanje Saveza ljubavi. Smijemo biti zahvalni Majci Mariji što je pozvala još jednog svećenika, Josipa Đurina, u Savez ljubavi. Čestitamo svećeniku Josipu i želimo mu svaki blagoslov i ustrajnost u „biti oruđe“ Božjeg kraljevstva.

Neka ostane zauvijek vjeran Savezu ljubavi sa Triput Divnom Majkom!

1. srpnja je zajednica Totus Tuus imala svoj susret u Svetištu i dvorani Hodočasničkog doma.
08. slavili smo u našem Svetišu godišnjicu svećeničkog ređenja o. Kentenicha. U zahvalu Bogu za dar svećeništva, za dar života o. Kentenicha kao i za njegovo životno djelo, upriličeno je u Svetištu 24 sata klanjanja pred Presvetim, gdje su se izmjenjivali molitelji u molitvi za nova duhovna zvanja. Započeli smo u petak 07. srpnja sa sv. Misom u 18 sati. Misno slavlje je predvodio vlč. Krunoslav Detić iz župe Miholec. Sveta Misa je bila odisala dirljivom milošću. Ovaj cijeli događaj bio je poseban. Više o tom događaju možete pročitati ovdje. /Vidi naslov „Žetva je velika, ali radnika malo“ (Lk 10, 2)/
Na mjesečni Dan Saveza, 23.07., sv. Misu je predvodio vlč. Josip Horvat, a Slavlje saveza predvodile su domaće snage iz Međimurja.
Zajedno s vama radujemo se i pripremamo za proslavu 8. obljetnice posvete našeg filijalnog Svetišta u Maloj Subotici kao i slavlju Mlade Mise našeg dragog mladomisnika p. Pržemeka Skapskog.

Program proslave već je na ovoj web stranici.

Do susreta u Maloj Subotici!

Izvijestila: Ivana Mikac Dodlek

Aktualno i važno