Život oko Svetišta – prosinac 2017.

Život oko Svetišta – prosinac 2017.

 

Slavlje Saveza

10. prosinca 2017. proslavili smo zadnje Slavlje saveza ove godine. Bilo je dirljivo, poučno i jako veselo. I ovaj mjesec je Slavlje Saveza s nama proslavila zajednica iz Zagreba. Sa zajednicom iz Zagreba doputovale su i dvije članice iz Dubrovnika.

Svetu Misu je vodio vlč. Davor Šumandl. On se rado odazvao pozivu da dođe ponovno u naše Svetište. Vlč. Davor nas je u nagovoru potaknuo da razmišljamo o tome što znači poravnati staze i pripraviti put Gospodinu. To je jedno duhovno čišćenje naše vlastite nutrine. Čišćenje naših srdaca od svega što priječi da se Gospodin nanovo rodi u našim siromašnim srcima.

U nama ima i brda, ima i dolina, ima i kamenja. Sve su to prepreke koje priječe slobodan put za dolazak našega Gospodina. To su naši grijesi, naše slabosti, naše slabe strane naše naravi.

Vlč. Davor nas je potaknuo i ohrabrio da se temeljno očistimo, da ispovijedimo sve ono što još nije ispovijeđeno, da pripravimo stazu i put Isusu do naših srdaca, da Isus s lakoćom dođe u nas i u naš život.

Sve što ostavljamo u sebi, to ćemo nositi „gore“, zato je najbolje da se već sada, danas, oslobodimo tog tereta i da budemo lagani kao pero za let do Isusa.

Slušali smo također koliko je važno koristiti darove i talente koje smo besplatno primili od Gospodina. Da taj poklon, dar ne stoji negdje u kutu ne otvoren, već da ga otvorimo s velikim unutranjim raspoloženjem! Jer Gospodin daruje samo lijepe stvari, samo prave, istinske darove.

Ne boj se! – adventska meditacija

U srijedu 13.12.2017 nakon molitve sv. Krunice voditeljica Lige majki, Terezija Jeđud, okupila je članice lige na adventsku meditaciju.

Doista, ne trebamo se bojati jer dolazi Emanuel, s nama Bog! On dolazi radi nas. Dolazi po Onoj koja je bez grijeha. Marija je izrekla svoj FIAT i tako je dala svoj pristanak i tako postala suotkupiteljica.

Ne bojmo se jer s nama je Bog! On nas jača u svim našim nevoljama! On  nas krijepi u našim slabostima! S nama je Bog u svakoj našoj situaciji! On je to želio jer nas je toliko ljubio i želio nam biti blizu.

Devetnice za naše drugo Svetište i za bolesnike

15. prosinca 2017. započeli smo zajedničku molitvu Devetnice i malu Devetnicu o. Kentenichu za sve naše bolesne članove. Sjedinili smo naša srca u naše zajedničke molitve i nakane. Sada je pravo vrijeme da živo živimo naše geslo „Cor unum in Patre“!

Doček Nove godine

31. prosinca 2017. u 15 sati slavio je p. Christoph u našem Svetištu sv. Misu Zahvalnicu.

Lijepa je tradicija da na kraju građanske godine zahvalimo Ocu Nebeskome za sve što je protekla godina nosila u naš život.

U 23 sata započelo je klanjanje na ispraćaju stare i dočeku Nove godine. Upravo u zadnjim minutama tekuće godine smijeli smo ponovno kleknuti pred veličanstvenom Tajnom Ljubavi, kleknuti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i u Svetištu zajedno s Majkom Marijom i Isusom Kristom prolaziti kroz cijelu godinu, gledati u Isusa i zahvaljivati Njemu za sve darove, milosti i blagoslove koje smo u 2017. primili. Zahvaljivali smo za ljubav, za zajedništvo, za zagovor o. Kentenicha, za polaganje kamena temeljca za drugo Schönstattsko svetište, za svakog člana naše velike obitelji, za sve hodočasnike koji su dolazili u Svetište i za mnoge druge darove.

U tišini smo čekali prijelaz u Novu godinu uz Isusa i Njegovu Svetu Majku.

Uputili smo Isusu i naše zajedničke molitve i molbe: za jedinstvo u HŠO, za novo Svetište u Ivanovcima, za dar zdravlja duha, duše i tijela, za naše zajedničke projekte i poslove… i za naše osobne nakane i molbe.

Izvijestila: Ivana Mikac Dodlek

Aktualno i važno