U ŠKOLI OCA KENTENICHA

U ŠKOLI OCA KENTENICHA

Poticaji

 
 

Jer Marija vodi Kristu

Objavljeno: 20.11.2018.

Mi se izručujemo njenoj osobi (osobi Majke Božje). Zbog čega? Zbog neraskidivog dvojstva između nje i Spasitelja i vječnog Boga Oca. Njeno biće sastoji se u tome da je ona ujedno i Kristov vrtlog. Koga ovaj vrtlog zahvati taj je za Krista oduševljen.

više

 

Sve za sve

Objavljeno: 28.10.2018.

U Savezu ljubavi oba partnera izgovaraju istovremeno: „Što je tvoje, moje je. I što je moje tvoje je.“ Majka Božja daruje nam sve što naziva svojim, Dijete na svojim rukama kojemu je poklonila svu svoju ljubav. Ona ga polaže u naše srce i istovremeno nas oblikuje prema njegovoj slici. 

više

 

Prinosi u milosni kapital kao apostolsko djelo

Objavljeno: 27.09.2018.

Naše milosno mjesto je zajednički rad između Boga i nas, između Majke Božje i nas. Zbog toga se ne smijemo predati ljenčarenju mi, koji smo u pokretu i oni koji žele dublje uroniti u pokret.

više

 

Dva životna pravila – 5. dio: Tražite najprije kraljevstvo nebesko

Objavljeno: 22.08.2018.

„Tražite naprije kraljevstvo nebesko i njegovu pravednost, a sve ostalo bit će vam nadodano.“ Što to znači? Tko se, dakle, nalazi na mojoj unutarnjoj ljestvici poštovanja na prvom mjestu? To je osoba vječnog Boga. I nitko drugi ne smije mu nikako oduzeti to mjesto i položaj u mom srcu.

više

 

Dva životna pravila – 4. dio: Ne brinite tjeskobno

Objavljeno: 26.07.2018.

… Ne brinite tjeskobno, otac je za kormilom! – još jedna prelijepa, jednostavna rečenica koja je tako duboko ukorijenjena u svijesti naroda. Sigurno svi poznajemo ovaj mali primjer: Otac je za kormilom. Priča govori o jednom dječaku koji je sa svojim ocem, kormilarom, putovao brodom iz Engleske u Ameriku…

više

 

Dva životna pravila – 3. dio: Ne brinite tjeskobno

Objavljeno: 27.06.2018.

… kardinal Newman, čovjek koji je već unaprijed opisao današnji život i njegove tamne strane, ali i njegove velike brige, u velikim rješenjima današnjih svjetskih križaljki, iz tog konteksta izvodi jednu rečenicu, koja na prvi pogled zvuči malo čudno. Ona glasi ovako: Naša najveća briga trebala bi biti, da budemo beskrajno bezbrižni.

više

 

Dva životna pravila – 2. dio: Ne brinite tjeskobno

Objavljeno: 09.06.2018.

… A kada malo dublje promotrimo Spasiteljev život, i život drage Majke Božje, vidjet ćemo ostvarenje istog tog zakona! Mi često običavamo taj veliki zakon, koji je sveti Augustin izrazio onako kako sam to upravo prikazao, prevesti u ovaj oblik: Ništa bez nas, a naravno i ništa bez tebe, bez Boga. – Ništa bez nas.

više

 

Dva životna pravila – 1. dio – Ne brinite tjeskobno

Objavljeno: 30.04.2018.

U školi oca Kentenicha … učimo i poučavamo. Otac Kentenich – Čitanje Dva životna pravila – 1. dio Ne brinite tjeskobno Pažljivi slušatelju1! Spasitelj nam danas u Evanđelju predaje dva praktična životna pravila koja su po sebi sposobna pružiti nam potporu i podršku, utjehu i sigurnost u našoj gruboj svakodnevici, u svakodnevnoj egzistencijalnoj i konkurentskoj […]

više

 

Što nam se daruje u Svetištu – Tri originalne hodočasničke milosti

Objavljeno: 29.03.2018.

U školi oca Kentenicha … učimo i poučavamo. Otac Kentenich – Čitanje Tu se prisjećam originalnih trostrukih hodočasničkih milosti koje se dodijeljuju ovdje u Schönstattu prema našoj prostodušnoj vjeri: hodočasnička milost duhovne preobrazbe, duševnog udomljenja, apostolskog duha.

više

 

Vezanost na Svetište kao milosno mjesto

Objavljeno: 24.02.2018.

U školi oca Kentenicha… učimo i poučavamo. Otac Kentenich – Čitanje Vezanost na Svetište kao milosno mjesto Kao što se od samog početka u obitelji bogato živi stav koji godinama potvrđuje da je Savez ljubavi s Majkom Božjom izraz, sredstvo i značajna sigurnost za savez s Bogom, tako je na isti način posvjedočeno da će […]

više

Aktualno i važno