Svjedočanstvo Kate Sokač

Svjedočanstvo Kate Sokač

 

Kata Sokač, Goričan – Živa pokaznica u zalaganju za život

Hvaljen Isus i Marija!

Naša Majka Triput Divna Kraljica i Pobjednica potaknula me i srce mi ispunila ljubavlju kako bih vam mogla svjedočiti vrijeme kad sam se osjećala kao živa pokaznica u našoj obitelji.

Tada sam imala 43 godine. Bio je Veliki četvrtak, dan Euharistije, a ja saznajem da nosim novo biće, da sam trudna. Vijest doktora nije me rastužila, upravo suprotno, vesela i sretna uskliknula sam: „Isuse, hvala Ti na daru života!“ Doktor je zaista bio iznenađen mojom izjavom i reakcijom.

Naša Majčica dala mi je snagu i jakost u Duhu Svetom da sam mogla izreći svoje “Da“ Isusu koji nam je u već zrelijoj dobi podario još jedan život. Osjećala sam se prihvaćeno, voljeno i ispunjeno ljubavlju Božjom.

Kad je moj suprug čuo lijepu i veselu vijest o mojoj trudnoći, zaista je bio sretan, zagrlio me snažno i zaplakao od sreće. Moram naglasiti da sam u to vrijeme hodala sa štakom, jer je moja bolest „Reumatoidni Artrirtis“ razorila zglob koljena i čekala sam red za operaciju koljena.

No, Gospodin je za nas imao druge planove. Nama bračnom paru podario je ono najljepše, NOVI ŽIVOT za našu 25. godišnjicu bračnog života. Molila sam Mariju, našu Majku, da nam pomogne objaviti sretnu vijest našoj djeci, koji su tada imali 23, 19; i 16 godina. U našem razgovoru odlučili smo da djecu obavijesti suprug koji je to, naravno, muški prihvatio. No prošlo je par dana, a odluka se nije realizirala …

Došlo je uskrsno jutro, započeli smo molitvu za blagoslov posvećenog jela, i na kraju Duh Sveti mi je podario snagu te sam izrekla: „Eto djeco! Druge godine, ako Bog dragi da, imati ćemo još jednog člana u našoj obitelji za ovim stolom.” Nastao je muk. Oni su se samo pogledali. Ja sam nastavila: „Dobit ćete brata ili sestru!“ Poskočili su sa stolica, velika radost rodila se u njihovim srcima, svi su nas zagrlili i od sreće zaplakali.

Marijo Triput Divna, hvala Ti na našoj EVI, hvala Ti na velikoj milosti kojom si mi dala snagu i jakost da sam se mogla osjećati kao živa pokaznica.

Povratak

Aktualno i važno