SCHÖNSTATTSKO SJEDIŠTE U MALOJ SUBOTICI

SCHÖNSTATTSKO SJEDIŠTE U MALOJ SUBOTICI

 

Preuzmite Informativni listić o Svetištu za Prosinac 2018./ Siječanj 2019.

Objavljeno: 05.12.2018.

Preuzimanje: Informativni listić – Mala Subotica – Prosinac 2018./Siječanj 2019.

 

Događaji u/uz Svetište tijekom 2018.

 

Svetište Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Schönstattske

Zorana Šegoviča 2
40321 Mala Subotica

Svetište je otvoreno svaki dan:
• Ljetno vrijeme: 18:00-19:30 sati
• Zimsko vrijeme: 17:00-18:30 sati
• Svakog 18. u mjesecu (Dan saveza): od 9:00 do 18:30 sati (ljeti do 19:30 sati)
Klanjanje pred Presvetim: svaki četvrtak od 18:30 do 19:30 sati.
Slavlje saveza/Dan hodočašća
Uvijek treće nedjelje u mjesecu s početkom u 15 sati sa sljedećim rasporedom:
– sveta Misa
– Slavlje saveza
– paljenje ceduljica za milosno blago
– druženje

Dani hodočašća 2018.: 
– 21. 1., 18. 2., 18. 3., 22. 4., 20. 5., 24. 6., 22. 7.,
– 25. 8. – Proslava Svetišta, 23. 9., 21. 10. – i 100. obljetnica smrti Josefa Englinga, 18. 11., 9. 12.

Ključeve Svetišta i informacije možete dobiti na brojeve telefona:

Držanić, Marija i Franjo: 040 631 491; 098 947 8818
Horvat, Jasminka: 040/631 279; 099 723 6636
Mikac. Vera: 098 972 7185
Miljančić, Ružica: 040 631 178

 

Mogućnost boravka u Hodočasničkom domu uz Svetište u Maloj Subotici

Dobro je ovdje biti…
(Usp. Mt 17, 4)

Poželjeli ste boraviti nekoliko dana uz Svetište u Maloj Subotici? Pomislili ste da bi bilo lijepo sudjelovati u trodnevnici prije proslave posvete Svetišta, 26. kolovoza, a ne možete svaki dan putovati? Možda ste mislili da to nije moguće… Moguće je i dobro i poželjno! Dobrodošli!
Dobro je boraviti tamo gdje se ugodno osjećamo. Evanđelje donosi jednu takvu epizodu gdje su se Petar, Ivan i Jakov ugodno osjećali i poželjeli ostati. Petar je predložio izgraditi tri sjenice kako bi se njihov boravak produljio što više je moguće, zapravo je htio ostati zauvijek. Zašto? Jer su vidjeli ljepotu, slavu i sjaj Božjeg lica, čuli su Božji glas i osjetili Božji dodir – dodir ljubavi uz riječi: „Ne bojte se!“ (Usp. Mt 17, 1-9). Doživjeli su tajnu raja.
Ne treba li svakom od nas ovakvo mjesto slave Božje gdje bivamo iznad svoje svakodnevice uzdignuti u Božju blizinu? Ne trebamo li i mi u miru i tišini osluhnuti: „Ti si dijete moje ljubljeno!“, (usp. Mt 17, 5) i od te rečenice živjeti svoj svagdan do ponovnog uzdignuća na brdo preobraženja u Božju ljepotu, sjaj i ljubav?
Nudimo Vam boravak na takvom mjestu u Maloj Subotici, uz Svetište Kraljice srca. U Hodočasničkom domu otvorena su Vam vrata za boravak koliko je Vam dopušta Vaše vrijeme i mogućnosti.
Nudimo mogućnost noćenja uz ili bez obroka. Također je na raspolaganju čajna kuhinja gdje možete pripremiti obrok samostalno.

Detaljne informacije i prijave na ovim kontaktima:
Jasminka Horvat, tel.: 099/ 723 66 36; jasna.horvat1961@gmail.com
Vera Mikac, tel.: 099/ 97 27 185
„Kad je Petar bio vidio Božju slavu na Taboru, povikao je ushićen: „Ovdje je dobro biti!“ Načinimo ovdje tri sjenice! Ove mi riječi stalno dolaze na pamet. I već sam se češće pitao: „Ne bi li sada bilo moguće da naša kongregacijska kapelica ujedno postane i naš Tabor na kojem bi se objavljivala Marijina slava?“ Veće apostolsko djelo ne možemo bez sumnje izvršiti niti ostaviti dragocjenije nasljedstvo svojim potomcima, nego da potaknemo svoju gospodaricu i zapovjednicu da ovdje na poseban način podigne svoje prijestolje, razdijeli svoje blago i učini čuda milosti…Svi koji ovamo dolaze da se mole neka iskuse Marijinu slavu i neka priznaju: „Ovdje je dobro biti. Želimo ovdje izgraditi kućice, neka ovdje bude naše drago mjestašce!“ (J. Kentenich: Povelja osnutka, br. 7)

Ovom prilikom ponovo zahvaljujemo svima koji su sudjelovali svojim doprinosima (materijalnim i duhovnim) na izgradnji „naše kućice – sjenice“ gdje je dobro biti!

 

 HODOČASNIČKI DOM

 

 SVETIŠTE

 

 SOBA U HODOČASNIČKOM DOMU

 

 SOBA U HODOČASNIČKOM DOMU

 

 SOBA U HODOČASNIČKOM DOMU

 

 KUPAONA

 

Očekujemo Vas s radošću!
Vaši suradnici Svetišta Kraljice srca

 

„Žetva je velika, ali radnika malo“ (Lk 10, 2)

 

Isusove su to riječi zapisane u Lukinu Evanđelju. Vjerujem da svi znamo nastavak: Isus kaže da molimo za žeteoce.

Lijepa je to slika: žetva. U Isusovo vrijeme, ali i u našim krajevima ne tako davno, žetva je predstavljala posao koji se povezivao s vrućinom i mnoštvom radnika kako bi tisuće klasova bilo ubrano, odvojilo se sjeme, posušilo i pospremilo.

Pitamo se zašto Gospodin baš tu sliku upotrebljava? Možda želi dati do znanja da je rad na njivi Gospodnjoj isto tako težak, zahtijeva mnoge žrtve i odricanja kako bi se donijelo ploda.

Jedan takav dragocjeni radnik poslan je na njivu Gospodnju davne 1910. Bio je to mladi palotinac o. Joseph Kentenich. 8. srpnja 1910. zaređen je za svećenika, a dva dana kasnije slavio je svoju Mladu Misu. Oba događaja zbila su se u palotinskom samostanu u Limburgu.

I ove godine okupilo nas se dvadesetak u Svetištu u Maloj Subotici, 7. srpnja u 18 sati, želeći svetom Misom proslaviti obljetnicu svećeničkog ređenja našeg Utemeljitelja i započeti molitvu za nova zvanja u našoj HŠO, u svim granama, osobito za Marijine sestre i schönstattske patre. Zamolili smo Utemeljitelja da bude s nama i da moli s nama na tu veliku nakanu. Ujedinili smo se kao jedno srce u Ocu moleći 24 sata pred Presvetim za nova zvanja. Cijelu noć i sljedeći dan, 8. srpnja, bilo je izloženo Presveto, a molitelji su se izmjenjivali pred licem Gospodnjim moleći na našu veliku nakanu. Zadnjega sata klanjanja bilo je predviđeno zajedničko klanjanje s molbom da svećenici budu sveti, ali također da im i mi u tome pomognemo svojom molitvom i susretljivošću.

Svetu Misu, 7. srpnja, predvodio je vlč. Krunoslav Detić, svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije, iz župe Sv. Mihaela arkanđela – Miholec. U svojoj homiliji svećenik je naglasio kako je sakramenat svetog reda uz ženidbu sakramenat služenja. Kao što supružnici služe jedno drugome i ljube Krista jedno u drugome, tako svećenik služi dušama kojima je poslan, ljubeći u njima Krista. Također je spomenuo da u o. Kentenichu spajamo dvije stvarnosti: svećeništvo i svetu misu. Svete Mise nema bez svećenika, ni svećenika bez svete Mise. Sveta Misa je najdragocjenije blago koje na zemlji postoji i zato je potrebno da na svetoj misi bude sve lijepo: mi sami, naša srca, naša molitva, naše pjevanje… zato jer je Bog sama ljepota i dobrota.

Nakon homilije prinijeli smo darove: hostiju, vino, vrč i ružu, uz popratne riječi Molitve vjernika. Molili smo za sve schönstattovce diljem svijeta i osjećali se sa svima jedno srce u Ocu. Molili smo da smijemo biti vjerni krsnom i savezu ljubavi, da naša istinska ljudskost bude drugima most prema božanskom, da doprinosima u milosno blago naše žrtve prinosimo za braću kao što se Krist u svetoj Misi prinosi za nas.

U vjeri da nijedna molitva nije uzaludna, nadamo se da će nas dobri Otac uslišiti po zagovoru naše MTD i o. Kentenicha. Ostaje nam u ljubavi razumjeti i molitvom podupirati svećenike bez kojih ne bismo mogli primati milosni život darovan u sakramentima.