PRVI DOGAĐAJI U NOVOM SVETIŠTU U IVANOVCIMA

PRVI DOGAĐAJI U NOVOM SVETIŠTU U IVANOVCIMA

 

Pročitajte:  Školovanje vodiča – Susret djevojčica – Krunica za bračne parove

Školovanje vodiča

Dana 11. listopada 2018. god. u naše je Svetište MTD u Ivanovcima došla u posjet sestra Ramona Schneider. U prostoriji sakristije Svetišta u 17 sati organizirala je susret s vodičima.

Prisustvovali su uglavnom oni koji dovode svoje lokalne zajednice u Svetište te domaćini iz Ivanovaca. Tema susreta bilo je predstavljanje Šenštatskog pokreta kako bi vodiči, koji dovode grupe, znali više o Šenštatu. Radilo se u 4 grupe. Svaka grupa je imala zadaću obraditi jednu značajku Šenštatskog pokreta iz predavanja o. Josefa Hagela: „Iz vremena osnivanja Šenštata“: Šenštat je od početka molitveni pokret, žrtvujući, odgojiteljski i apostolski.

U plenumu je svaka grupa izložila svoje razmišljanje, ali su i iznijeli kako bi to mogli i trebali primjenjivati i u svojoj svakodnevici te u tom istom duhu rasti.

Nastavili smo molitveno klanjanjem u kapelici naše Triput Divne Majke osjećajući Njenu Majčinsku ljubav i zagovor, kao i međusobno zajedništvo, a sestra Ramona je klanjanje uveličala sviranjem.

Susret djevojčica

U petak, 13. listopada u 15.30 sati, sestra Ramona susrela se s djevojčicama iz Ivanovaca s kojima već nekoliko godina održava susrete. U 17 sati slavljena je sv. Misa za roditelje i djecu koju je predvodio domaći župnik, vlč. Josip Martinović.

Krunica za bračne parove

U nedjelju, 14. listopada u 15.30 sati, bračni parovi su u Svetištu molili krunicu – zvijezdu vodilju za zajednički život. Nakon toga je u sakristiji sestra Ramona s njima održala radionicu. Svaki sudionik je sam sebi izradio krunicu. Sestra je podijelila tekstove zaziva ove prekrasne krunice kako bi mogli i kod kuće moliti.

Jozefina Varžić

Aktualno i važno