Otvorena Godina oca Kentenicha u Svetištu u Maloj Subotici

Otvorena Godina oca Kentenicha u Svetištu u Maloj Subotici

 

Jeste li već vidjeli ovu fotografiju?

Nalazi se na web stranici Schönstattskog pokreta u Njemačkoj. Treba li još nešto reći ili je fotografija dovoljna? Tamo gdje je otac Kentenich započeo djelo i prešao u Kuću Očevu pojavila se duga, 15. rujna 2017., upravo na dan kada se o. Kentenich preselio k Ocu. 50 godina od smrti osnivača o. Josefa Kentenicha napunit će se 15. 9. 2018. Otac Kentenich preselio se u vječnost u sakristiji nakon sv. Mise u 7 sati koju je slavio prvi puta u novoizgrađenoj zavjetnoj crkvi Presvetog Trojstva na brdu Schönstatt.

Predsjednik Generalnog Predsjedništva pokreta, otac Juan Pablo Catoggio, u euharistijskom slavlju, u crkvi Presvetog Trojstva otvorio je ujutro 15. rujna 2017. u 7 sati međunarodnu Godinu o. Kentenicha.

A kako je bilo kod nas u Svetištu na dan otvaranja Godine o. Kentenicha?

U 18 sati, u redovito vrijeme svakodnevne pobožnosti u Svetištu, započeli smo marijanskom pjesmom i krunicom za proglašenje o. Kentenicha blaženim. Nastavili smo pjesmom i razmišljanjima o životu i djelu našeg Osnivača. Sa sviješću da smo jedno srce u Ocu, zastupali smo cijelu HŠO u našem svetištu, moleći sa svim našim članovima i za sve naše članove te za članove po cijelom svijetu. Nas dvadesetak imali smo čast započeti milosni hod s našim ocem, koji nam je sada s neba još bliži, koji nas prati, zagovara u svom našim potrebama, a posebno u nastojanju oko svetosti svakodnevice. On je prošao tim istim putem kojim mi sada idemo s rukom u ruci Marijinoj. Ostavio nam je duhovni poklon: Savez ljubavi, put po kojem ćemo i mi sigurno stići u kuću Očevu. Utemeljitelj je rekao da nikad neće propasti onaj tko vjerno drži Savez ljubavi. Želimo ostati vjerni Savezu, a toliko nas toga odvraća svakodnevno od vjernosti istom. Odlučujem biti vjeran svakog dana iznova. Što znači živjeti u Savezu ljubavi s MTD? To znači sebe učiniti darom za druge; biti zainteresiran za drugoga, za njegove brige i radosti, boli i dobar glas, biti autentičan: reći iskreno svoje mišljenje kad sam upitan, biti spreman prihvatiti obveze kod kuće, na poslu, u zajednici, moliti za druge, posjetiti bolesne, brinuti za osobnu ravnotežu tijela i duha da ne izgubim radost u svom pozivu. Savez ljubavi – to je svetost moje svakodnevice.

Zahvaljujemo Trojedinom Bogu što nam je pokazao svoju veliku ljubav u našem ocu i utemeljitelju.

Aktualno i važno