Održano Obiteljsko hodočašće, 11. lipnja 2017.

Održano Obiteljsko hodočašće, 11. lipnja 2017.

 

U nedjelju, 11. lipnja 2017. održano je V. Hodočašće obitelji u Svetište „Kraljice Srca“ u Malu Suboticu,  pod geslom „…tu se otvaraju vrata!“

Vrata tvojih čežnji,
vrata tvojih nadanja,
vrata prema tebi samom,
vrata prema bližnjem,
vrata prema NJEMU koji želi doći k TEBI.
Napusti već jednom svoj maleni planet, kreni i vidjet ćeš kako se otvaraju nova vrata. Vidjet ćeš kako se vrata otvaraju sama od sebe, kao slučajno na tvom putu. Kreni i otvori svoje oči i svoje srce!

U nedjelju, 11. lipnja 2017. u ranim jutarnjim satima otvorili smo vrata naše kuće i uputili se Kraljici srca u Malu Suboticu na Obiteljsko hodočašće. Toga dana slavili smo svetkovinu Presvetog Trojstva. Otvorili smo vrata naših srdaca i zahvalili Ocu, Sinu i Duhu Svetomu u Prvom hrvatskom Schönstattskom svetištu za dar Drugog hrvatskog Schönstattskog svetišta u Hrvatskoj – u Slavoniji. Veličali smo Nebeskog Oca, zahvaljivali Kristu Spasitelju i zazivali Duha Svetoga da nas ojača svojim kako bismo mogli služiti Kraljici neba, Kraljici srca, Kraljici obitelji i time bili radosni i marni apostoli Crkve.
Sudjelovali smo na interaktivnom programu za cijelu obitelj na temu: „…tu se otvaraju vrata…“.

Program je bio sažet, poučan i nadahnjujući. Razmišljali smo i igrali igru „važna vrata u našem životu“ te zaključili da su to: vrata kuće, vrata srca, crkvena vrata i nebeska vrata.

Naučili smo da proći kroz vrata donosi nove šanse.
Dobili smo nekoliko poticaja za razmišljanje: gdje nam je Bog otvorio vrata u našem životu. Imamo toliko prilika u životu gdje Bog djeluje. Dovoljno je otvoriti svoje srce i prepustiti Mu se onako kako On to zaslužuje. Njegov put je put čiste savjesti, put istine, put slobode, put milosrđa, put ljubavi. Kako je lijepo hoditi tim putem.

No, on nije jednostavan i lak, zapravo vrlo je težak. Pred nama je put odgoja samoga sebe, a to je najteži zadatak.

Kad gledamo očima djeteta i u svemu i svima vidimo Krista, tada smo na putu koji liječi i druge. Tada postajemo bolji, ostvarujemo želju za svetošću na koju smo svi pozvani.

Tada nam se otvaraju vrata – Vrata neba. To je cilj. Otvoriti svojim djelima Vrata nebeska. Njih otvara sam Gospodin. Kao roditelji imamo zadaću voditi svoju djecu do njihove spoznaje pravoga puta.

 

 

Nakon zajedničkog ručka slijedile su igre i radionice za djecu i roditelje.

Mladi su svirali, pjevali i upoznavali se u duhu zajedništva pred Nebeskom Kraljicom. Prelijepo je bilo gledati ih. 

Toga dana, posve neočekivano, otvorila su nam se jedna nova vrata: na hodočašće je došla obitelj Vukašinović iz Velike, koji su sve nas dirnuli prekrasnom izvedbom skladbe „Sladak pjev“ u čast Kraljice srca!

Za kraj smo imali prekrasnu procesiju oko Svetišta srca s prigodnom meditacijom Maje i Siniše, uz glazbenu pratnju Lucije i Karla Stanić i Mateje Bijelić.

Nakon blagoslova obitelji su radosno i pomalo umorno krenule svojim kućama.

Dugo u noć razmjenjivali smo dojmove s brojnim obiteljima preko grupe na viberu i zaključili kako je to bio prekrasan dan i kako su baš takvi dani potrebni našim hrvatskim obiteljima. S takvom spoznajom radosno iščekujemo slijedeće obiteljsko hodočašće.

Karlo, Lucija, Maja i Siniša Stanić

♥ ♥ ♥

Ovim putem zahvaljujemo svim obiteljima sudionicima, cijelom timu logistike, glumcima, obiteljima za svjedočanstva, bračnim parovima na organizaciji sv. Mise i ručka, voditeljima radionica i igara, članicama Lige majki, domaćinima – suradnicima Svetišta, obitelji Lajtman na lijepom sviranju i pjevanju na sv. Misi, patru Christophu, te s. Ramoni koja na žalost ove godine nije mogla biti sa nama.

Bez svih vas ovo se hodočašće ne bi moglo ostvariti, zato svima od srca hvala!!!     ♥ ♥ ♥

 

Aktualno i važno