NOVOSTI

NOVOSTI

Novosti

 
 

Blagoslov i polaganje kamena temeljca za drugo Schönstattsko svetište u Hrvatskoj

Objavljeno: 02.10.2017.

Blagoslov i polaganje kamena temeljca za drugo Schönstattsko svetište u Hrvatskoj Osunčana s neba, Euharistijom radosna i svečana, procesijom raspjevana,  30. rujna 2017. blagoslovom temeljnog kamena započela je gradnja drugog Hrvatskog schönstattskog svetišta u Ivanovcima. 

više
 

Otvorena Godina oca Kentenicha u Ivanovcima

Objavljeno: 02.10.2017.

Na blagdan Žalosne Gospe, u petak 15. rujna i na dan smrti našeg utemeljitelja okupili smo se mi slavonski voditelji u Ivanovcima. Na oltaru naše Majke i Kraljice dočekala nas je i slika o. Kentenicha koji se smiješio i radovao se zajedno s nama.

više
 

Život oko Svetišta – Rujan 2017.

Objavljeno: 29.09.2017.

Otvorena Godina o. Kentenicha 15. rujna, na spomendan Gospe žalosne, svečano smo proslavili u našem Svetištu otvarenje Godine o. Kentenicha! Započeli smo u našem Svetištu u 18 sati s molitvom krunice za proglašenje o. Kentenicha blaženim te meditativno-molitvenim tekstovima. Sudjelovalo nas je 20-ak članova i simpatizera naših lokalnih međimurskih zajednica.

više
 

Majka Božja nam progovara kroz Povelju osnutka (2. dio)

Objavljeno: 27.09.2017.

Majka Božja se od Oca nebeskog dala nastaniti ovdje u našem Svetištu. Nebeski joj je Otac kazao: „Ovdje trebaš dotaknuti zemlju, ovdje trebaš podići svoje prijestolje!“ , (usp. Povelja osnutka). Kada dalje čitamo Povelju, nalazimo  izraze ove vrste: Ovdje treba razdijeliti svoje blago.

više
 

Otvorena Godina oca Kentenicha u Svetištu u Maloj Subotici

Objavljeno: 21.09.2017.

Jeste li već vidjeli ovu fotografiju? Nalazi se na web stranici Schönstattskog pokreta u Njemačkoj. Treba li još nešto reći ili je fotografija dovoljna? Tamo gdje je otac Kentenich započeo djelo i prešao u Kuću Očevu pojavila se duga, 15. rujna 2017., upravo na dan kada se o. Kentenich preselio k Ocu.

više
 

Majka Božja nam progovara kroz Povelju osnutka (1. dio)

Objavljeno: 12.09.2017.

Mjesec za mjesecom hodočastili smo ovamo da bismo obnovili Savez ljubavi sa našom Triput Divnom Majkom i Kraljicom Schönstattskom i vraćali kući, bogato obdareni. Odlazili bismo tako kući u praktični, svakodnevni život da tamo živimo u Duhu Božjem kao što je od vječnosti bilo i određeno za nas.

više
 

Susret djece povodom završetka školske godine

Objavljeno: 08.09.2017.

Dana 3. lipnja 2017. u prijepodnevnim satima okupilo se 30-tak djece od 1. do 8. razreda iz Ivanovaca, Zelčina, Marjančaca i Ladimirevaca oko Bildstocka na mjestu budućeg drugog Hrvatskog schönstattskog svetišta u Ivanovcima

više
 

Godina Oca Kentenicha (15.9.2017.-15.9.2018.)

Objavljeno: 05.09.2017.

Na Duhove (4.6.) primili smo obavijest Generalnog prezidija iz Schönstatta da ćemo slaviti godinu pripreme na 50.obljetnicu smrti (15.9.2018.) našeg utemeljitelja i duhovnog oca patra Kentenicha kao „Godinu Oca Kentenicha“.

više
 

Stigla je građevinska dozvola!

Objavljeno: 02.09.2017.

U vremenu iščekivanja ovog velikog Božjeg djela, gradnje budućeg Marijinog svetišta, želimo Vas izvijestiti o radnjama koje smo od pozitivne odluke o gradnji do sada poduzeli i što se namjerava dalje činiti. Formirana su 4 tima od osoba iz Ivanovaca i mjesta koja su blizu budućeg Svetišta, zbog mogućeg brzog organiziranja sastanaka i donošenja određenih odluka.

više
 

Tvoje Svetište naša je Betanija

Objavljeno: 02.09.2017.

  Za nekoliko dana slavit ćemo lijepi Marijin blagdan, svečanost rođenja Djevice Marije ili „Malu Gospu“, kako kažemo ovdje u Hrvatskoj. U središtu naše pozornosti je dijete Marija, mala Marija, koja je naš veliki uzor. U tom kontekstu promatramo Betanijsku horu, u kojoj nam je Majka Božja prikazana kao mala Marija u molitvi.

više

Aktualno i važno