NOVOSTI

NOVOSTI

Novosti

 
 

Duhovne vježbe za sve članove subota, 5. 1. i nedjelja, 6. 1. 2019. u Maloj Subotici

Objavljeno: 02.11.2018.

Dragi članovi Hrvatske schönstattske obitelji! Pozivam sve naše odgovorne i sve naše članove, osobito iz Međimurja i iz zapadne regije Hrvatske, na cjelodnevne duhovne vježbe u subotu i u nedjelju 5. i 6. siječnja 2019. u Malu Suboticu. Tamo imamo dvoranu koju možemo zagrijati, a tamo je naše Svetište i naša Majka i Kraljica.

više
 

Hodočašće Hrvata u Schönstatt- 19. – 23. 6. 2019.

Objavljeno: 02.11.2018.

Hrvati iz Hrvatske, BiH i Švicarske hodočastit će 2019. u Schönstatt i tamo zajedno boraviti 4 dana u Kući obitelji. Program obuhvaća upoznavanje svih važnih mjesta u Schönstattu, kao što je na primjer Prasvetište, Crkva klanjanja i grob oca Kentenicha, upoznavanje raznih zajednica i njihovih kuća, izložba i dokumentacija.

više
 

Sve za sve

Objavljeno: 28.10.2018.

U Savezu ljubavi oba partnera izgovaraju istovremeno: „Što je tvoje, moje je. I što je moje tvoje je.“ Majka Božja daruje nam sve što naziva svojim, Dijete na svojim rukama kojemu je poklonila svu svoju ljubav. Ona ga polaže u naše srce i istovremeno nas oblikuje prema njegovoj slici. 

više
 

Život oko Svetišta u Maloj Subotici

Objavljeno: 25.10.2018.

PROČITAJTE: Posjet šenštatskih patera – Susret sa sestrom Ramonom – Radovi oko Svetišta – Hodočasnici iz Poljske – 104. godišnjica Saveza ljubavi – Posjet Hrvata iz Austrije – Dan osnutka i 100. obljetnica smrti Josefa Englinga

više
 

Joseph Engling – Sve stvari svim ljudima i Marijino vlasništvo

Objavljeno: 04.10.2018.

3. listopada 2018. TI SI MOJE PISMO – 06 napisala sr. Gretelmaria Wolff

više
 

„Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega?“ – tiskana je nova knjiga sa svjedočanstvima o djelovanju Hodočasničke Gospe

Objavljeno: 04.10.2018.

S radošću smo zajedno proslavili 20 godina djelovanja Gospe Hodočasnice u Hrvatskoj. Prva milosna slika Gospe Hodočasnice došla je u Hrvatsku točno prije 20 godina. Nju je donio naš pater Christoph. Od tada pa sve do dan danas, Gospa Hodočasnica boravi i djeluje u mnogim obiteljima, na mnogim mjestima.

više
 

PJESMA ZA POSVETU – Recitirana na slavlju uređenja Svetišta – 14. rujna 2018.

Objavljeno: 03.10.2018.

MATER TER ADMIRABILIS O, Divna Triput Majko, Ti plodna milošću! Natopi ovu našu ravnicu svojim pohodom. Prostrta pod nebom ona vapi nebeski blagoslov. Neka se napoji Božje ljubavi svako njeno stvorenje, svaka duša. I plodan postane život naš dozori plodovima vječnosti, a duga čekanja donesu cvat duhovni.

više
 

SLAVLJE UREĐENJA SVETIŠTA – Ivanovci, 14. rujna 2018.

Objavljeno: 02.10.2018.

Naše Svetište – dugoočekivano Večer prije posvete Svetišta došli smo puni radosti u Ivanovce. Postalo je stvarnost ono za što smo desetljećima molili i žrtvovali: Smjeli smo Majci Božjoj predati Schönstattsko svetište na slavonskoj zemlji. Opet se pokazuje da Bog koristi upravo malene i slabe kako bi učinio velika djela: Kako je malo naše stado!

više
 

Uvod u slavlje uređenja Svetišta – 14. rujna 2018.

Objavljeno: 27.09.2018.

Mira Erceg, Regionalna voditeljica HŠO u Slavoniji Dragi hodočasnici, dragi Schönstattovci, dragi Slavonci! Srdačno vas pozdravljam u predvečerje uoči posvete našeg drugog Schönstattskog svetišta u Hrvatskoj kojim započinje slavlje unošenja simbola i predmeta te uređenje našeg Svetišta. Svima želim iskrenu dobrodošlicu!

više
 

Prinosi u milosni kapital kao apostolsko djelo

Objavljeno: 27.09.2018.

Naše milosno mjesto je zajednički rad između Boga i nas, između Majke Božje i nas. Zbog toga se ne smijemo predati ljenčarenju mi, koji smo u pokretu i oni koji žele dublje uroniti u pokret.

više

Aktualno i važno