MILOSNO VRIJEME PRIPREME NA POSVETU SVETIŠTA U IVANOVCIMA

MILOSNO VRIJEME PRIPREME NA POSVETU SVETIŠTA U IVANOVCIMA

 

U godini koju smo posvetili našem utemeljitelju i duhovnom ocu Josefu Kentenichu, kada molimo za njegovo proglašenje blaženim, na dan kada obilježavamo 50. godišnjicu njegovog povratka Ocu, kada slavimo 20 godina Akcije Hodočasničke Gospe, nakon što smo proslavili 9. obljetnicu posvete Prvog hrvatskog šenštatskog svetišta – Kraljice srca u Maloj Subotici, naša velika šenštatska obitelj diše punim plućima i radosna srca.

Godine čekanja

Koliko su dugo u našim srcima gorile vatra i zebnja – hoćemo li imati svetište u Slavoniji i kada? Mi smo imali svoje planove, ali naš narod kaže: “Čovjek snuje, a Bog određuje.“ Na dan postavljanja kamena temeljca za svetište u Maloj Subotici, došli smo iz Slavonije sa sedam autobusa. Naša draga Hodočasnička Gospa utirala je putove za drugo svetište, a milost se Majčina izlila iz Svetišta Kraljice srca iz Male Subotice na sve nas. Bog je ljubav, a mi kao Marijanski i Očinski pokret, u ovo vrijeme velike milosti, slavlja blagoslova drugog svetišta u Hrvatskoj ovdje u Ivanovcima, priznajmo se malenima jer Bog sve vodi po planu svoje ljubavi. Vjerujemo da je Bog providio za nas u Hrvatskoj, ljude koji nas vode, koji su nas odgajali i pripremali da po Savezu ljubavi budemo oruđe u ruci Majke Triput Divne. Mnogi članovi naše velike šenštatske obitelji u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Vojvodini i u inozemstvu, dali su svoj veliki doprinos u materijalnom i u duhovnom smislu da možemo 15. rujna 2018. u ovom malom mjestu Ivanovci u župi Harkanovci blagosloviti drugo šenštatsko svetište u Hrvatskoj. Majka će nam svima uzvratiti svojim mirom i blagoslovom.

Slika: Ivica Filipović

Kako je lijepo osjetiti nadu,

Kako je dobro živjeti u skladu.

S bližnjima, koji sebe daju,

Na ovom svijetu – za život u raju.

Katica Gazdić

Trodnevica prije posvete Svetišta

U našoj pripremi za trodnevnicu sa svetom misom u crkvi Ivana Kapistrana, osluškivali smo svoja srca, pripremali smo se u strepnji i radosnom očekivanju kada će se kapelica otvoriti, kada će Majka Triput Divna uistinu doći s nebeskih visina i nastaniti se ovdje usred ove široke ravnice u Ivanovcima pokraj Valpova. Vjerujemo da će naši duhovni doprinosi za posvetu Svetišta s našim nakanama i zavjetima koje smo položili u vrčeve, potaknuti našu dragu Majčicu da se trajno nastani u našem Svetištu te da izlije more milosti na sve nas. „Vina nemaju!“ na Majčine riječi Isus je učinio prvo čudo. Vjerujemo da će isto i danas učiniti za sve nas da u nama umnoži, vjeru, ljubav i nadu, da naučimo lomiti i dijeliti kruh s onima koji su u potrebi, kako duhovnoj tako i materijalnoj, jer smo jedna velika obitelj povezana u ljubavi Triput Divne Majke. Putokaz su nam velika tri dana tako da smo upravo dana 12. rujna, kada Crkva slavi Ime Marijino, započeli trodnevnicu pripreme za blagoslov Svetišta, a završili smo 14. rujna na dan Uzvišenja sv. Križa. To nam je znak da je ovo Svetište od vjekova upisano u planu Božje ljubavi za nas.

Slika: s. Mariana Hermann

Vrhunac tog radosnog očekivanja bio je trećeg dana trodnevnice kada su članovi HŠO pristizali iz svih krajeva i kada je crkva sv. Ivana Kapistrana postala tijesna da sve nas primi. Misno slavlje služio je pater Christoph sa svojim subratom iz Švicarske, a zatim je uslijedilo klanjanje pred Presvetim. Duhovno okrijepljeni, pošli smo zatim do našeg novog Svetišta.

Marija Račić

Aktualno i važno