Godina Oca Kentenicha (15.9.2017.-15.9.2018.)

Godina Oca Kentenicha (15.9.2017.-15.9.2018.)

 

Na Duhove (4.6.) primili smo obavijest Generalnog prezidija iz Schönstatta da ćemo slaviti godinu pripreme na 50.obljetnicu smrti (15.9.2018.) našeg utemeljitelja i duhovnog oca patra Kentenicha kao „Godinu Oca Kentenicha“.

To, naravno, želimo na prikladan način slaviti i u Hrvatskoj schönstattskoj obitelji jer smo zapravo obitelj oca Kentenicha. Činjenica je da smo generalni prezidij na neki način već „pretekli“, jer imamo već od proljeća prikladno geslo: „Cor unum in patre – jedno srce u Ocu“. Također smo već odlučili dostojno slaviti 50. obljetnicu smrti Oca Kentenicha s posvetom Svetišta u Ivanovcima 15.9.2018. Zapravo želimo ocu Kentenichu duhovno pokloniti ovo Svetište za obljetnicu njegove smrti.  I on, obratno, će nama biti velik zagovornik da nam Svetište bude izvor milosti.

Otvaranje Godine Oca Kentenicha prepuštamo lokalnim ili regionalnim schönstattskim zajednicama: petak,  15.9.2017.

Što je cilj i smisao ove Godine oca Kentenicha?

  •  Bolje upoznati oca Kentenicha kao osobu: njegov život i osobnost. U tu svrhu možemo čitati njegovu biografiju (na primjer: „Zovu ga ocem“) ili druge tekstove.
  • Upoznavati njegove poruke, njegovu duhovnost i pedagogiju. Za to se preporučuje sudjelovanje u ponuđenim duhovnim vježbama (sestre Mariane i patra Christopha) i na susretima različitih grana našeg pokreta.
  • Drugim ljudima predstaviti oca Kentenicha i njegovu karizmu: u našem Svetištu, u župi, u vjerskim zajednicama ili u časopisima.
  • Oca Kentenicha izabrati s puno povjerenja kao svog osobnog duhovnog oca. Za to vrijedi izabrati prikladan datum i mjesto. Otac Kentenich će Vam dati odgovor!
  • U Godini Oca Kentenicha – 2018. Slavit ćemo na poseban način dan njegovog svećeničkog ređenja (8.7.) i dan njegove smrti (15.9.) – vidi gore.
  • Oca Kentenicha s povjerenja pozvati kao zagovornika velikih osobnih i zajedničkih nakana. Osobito ćemo to učiniti u jednoj velikoj devetnici od 9 mjeseci u pripremi posvete Svetišta (– u vezi toga izaći će članak u Pismu saveza, studeni, 2017.). Posebno ćemo staviti ocu Kentenichu na srce naše velike molbe za jedinstvo HŠO i za (duhovna) zvanja u HŠO.

Neka svima Vama i Vašim obiteljima bude blagoslovljena ova Godina oca Kentenicha i da ga sve bolje upoznajete i još više ljubite kao svog duhovnog oca!

 „Jedno srce u Ocu!“                                                           

  Vaš duhovnik pater Christoph

Aktualno i važno